Beloftevolle Bruggeling wint Europese landenbeker U12

In de schaduw van de vele regionale tennistornooien hebben drie jonge Vlaamse tennistalenten in Zuid-Frankrijk een prestatie van formaat geleverd. Ze wonnen overtuigend de Europese landenbeker voor U12-spelers, de Tennis Europe Nations Challenge. Bruggeling Louis Maurau (12) van TC Brughia maakte deel uit van het trio dat in de gerenommeerde Mouratoglou Academy in Nice deze prachtprestatie voor elkaar tenniste.

De finalisten van de Europese Landenbeker U12 met hun coaches. Louis Maurau poseert trots met de beker na de overwinning tegen Kroatië. Links staan de Kroaten, rechts de Belgen.

Samen met twee andere talentrijke jeugdspelers werd Louis Maurau door Tennis Vlaanderen geselecteerd voor dit prestigieuze tornooi. Zijn coach Jelle Vanhee uit Knokke is in de wolken als hij terugdenkt aan wat deze beloftevolle jongens realiseerden. “De poulefase van het tornooi werd in Nederland afgewerkt en daar waren we duidelijk beter dan Finland, Wit-Rusland, Kroatië en Zwitserland. Daarna zijn we doorgereisd naar Nice, waar de acht beste landen het tegen elkaar opnamen. We klopten Turkije en Italië. Ook het heel sterke Groot-Brittannië versloegen we met 3-0. Uiteindelijk waren Louis en zijn teamgenoten in de finale ook te sterk voor Kroatië. Deze prestatie is uitzonderlijk en uniek want nooit eerder geraakten we verder dan een derde plaats in deze befaamde landencompetitie.”

Ook over zijn pupil is coach Vanhee uitermate lovend. “Louis is niet enkel een uitzonderlijk tennistalent, maar ook een prachtkerel. Hij is heel voornaam en beleefd maar het is vooral een jongen die heel nuchter onder alle omstandigheden blijft. Het is een plezier om zo’n talentrijke, verstandige tiener te mogen begeleiden.”

Louis zelf blijft heel bescheiden en weet dat de weg naar de tennistop nog heel lang is. “Ik tennis ondertussen al negen jaar en vind het nog altijd heel leuk. Later wil ik graag op een zo hoog mogelijk niveau spelen, maar nu wil ik in de eerste plaats mijn best doen op school. Mocht er iets verkeerd lopen met mijn tenniscarrière, dan kan ik nog altijd terugvallen op een diploma om later een goede job te vinden.”

Ook de ouders van Louis hebben een heel realistische kijk op de toekomst van hun zoon. “We bekijken het echt dag per dag en willen momenteel enkel dat hij zoveel mogelijk plezier heeft tijdens zijn favoriete sport. We zijn heel tevreden dat hij multidisciplinair en professioneel begeleid wordt in de academie van Brughia. Hij is heel gedreven, maar 20 uur trainen per week is geen sinecure voor een jongen van twaalf.”

“We houden er ook rekening mee dat het ooit wel eens minder kan gaan en daarom is het goed dat hij, naast zijn hobby, ook voldoende aandacht heeft voor zijn studies. We steunen hem daar volledig in en zoeken samen met onze zoon altijd naar een evenwichtige tijdsindeling”, aldus de trotse mama van Louis. (PDC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.