Belgische skeeleraars domineren in Europa

Indra Médard leidde het aflossingsteam van de Zwaantjes uit Oostende naar een overwinning.©ELS MANHAEVE Belga
Indra Médard leidde het aflossingsteam van de Zwaantjes uit Oostende naar een overwinning.©ELS MANHAEVE Belga
Redactie KW

Drie weken voor de Europese kampioenschappen zijn de Belgische skeeleraars al goed in vorm. De Belgen domineerden dit weekeinde de Europa Cupwedstrijden in het Oostenrijkse stadje Wörgl. Als slotakkoord leidde Indra Médard het aflossingsteam van de Zwaantjes uit Oostende naar een overwinning.

De senioren behaalden in een veld van tien deelnemende landen zeven overwinningen (op tien). Van de in totaal 36 onderdelen (de juniorenklassen inbegrepen) eindigden er twintig in een Belgische zege. De tegenstand uit Duitsland, Oostenrijk en Denemarken was doorgaans onvoldoende om de met 31 skaters opgekomen Belgen ernstig te bedreigen. Erg hoog was het niveau niet, gaf bondscoach Kwinten Tas toe. “Maar we weten waar we nu staan.”

Op de laatste dag van de races toonde Jason Suttels zich met de Duitser Felix Rijhnen een paar apart. In de afvallingsrace over tien kilometer lapte het Powerslide-duo op de betonnen piste het peloton, inclusief Indra Médard, een ronde (250 meter). Hand-in-hand passeerden ze de streep, Rijhnen werd als eerste geklasseerd. Als slotakkoord leidde Médard het aflossingsteam van de Zwaantjes uit Oostende naar een overwinning.

Bij de vrouwen incasseerde Sandrine Tas in de afvalling over de vij kilometer haar vierde triomf van het weekeinde. Ze was niet de enige die dat kunstje flikte. Ook Fran Vanhoutte (A-junioren) en Jorun Geerts (B-junioren) wonnen vier keer.

Met de resultaten van de driedaagse in Tirol in de hand zal Tas geen moeite hebben om een ploeg voor de Europese titelstrijd samen te stellen. Met skaters uit Italië, Frankrijk en Spanje zal de tegenstand in Portugal echter aanzienlijk sterker zijn.

In Wörgl werd trouwens twijfel geuit of die EK wel doorgang zal vinden. Een snel stijgend aantal besmettingen van een coronavariant in Portugal zou het toernooi (gepland van 18 tot en met 25 juli in Canelas, vlakbij Porto) nog in gevaar kunnen brengen.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.