Belgische Sailing Awards dit jaar niet uitgereikt

Na overleg met de partners Wind en Watersport Vlaanderen (WWSV) en het Waalse FFYB beslist Belgian Sailing om dit jaar geen Sailing Awards uit te reiken.

Emma Plasschaert won vorig jaar. © GLOO

Door de coronapandemie was het aantal gezeilde wedstrijden de voorbije maanden te klein om in de diverse categorieën genomineerden naar voren te schuiven.

“Gelukkig konden dit jaar wel nog heel wat Open Belgische kampioenschappen in diverse klassen beslecht worden. Felicitaties aan alle laureaten en nu op naar het olympisch jaar 2021 in een goede gezondheid”, klinkt het bij WWSV.

Emma Plasschaert

Voor de awards van vorig jaar, die dan in februari in Brussel werden uitgereikt, brachten maar liefst zesduizend watersporters hun stem uit. Dirk Sledsens werd toen verkozen als manager van het jaar als de drijvende kracht achter de immense werking van de Royal North Sea Yacht Club Oostende.

In de categorie Sailor of The Year 2019 bij de dames ging de trofee toen naar Emma Plasschaert. Na haar wereldtitel in 2018 wist ze vorig jaar in Enos ook het testevent voor de Olympische Spelen te winnen.

De West-Vlaamse zeilster is ondertussen na acht maanden herenigd met haar Australische partner. Emma bereidt daar met collega-wereldtopzeiler Matt Wearn de Olympische Spelen van Tokio 2021 voor. (ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.