Belgische meisjes plaatsen zich als team voor Tokio 2020

© belga
Redactie KW

De Belgische turnmeisjes hebben zich als team geplaatst voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Tokio. Op het WK in het Duitse Stuttgart eindigden ze zaterdag op de tiende plaats in de kwalificaties.

Speerpunt Nina Derwael, Senna Deriks, Jade Vansteenkiste, Maellyse Brassart en Margaux Daveloose totaliseerden vrijdag 161,238 punten. Vooral door foutjes op de balk bleven ze onder de door de coaches vooropgestelde 162 punten. Het was wachten tot de laatste deelnemende landen, die zaterdag in actie kwamen, om zeker te zijn van de tweede olympische kwalificatie op rij. Het Belgische meisjesteam nam in 2016 ook deel aan de Olympische Spelen, voor het eerst sinds 1948. In Rio de Janeiro werden ze twaalfde.

België klokte in Duitsland uiteindelijk af op een tiende plaats, vorig jaar werden ze in Doha nog elfde. De finale in Stuttgart is weggelegd voor de beste acht landen.

Individueel plaatste Nina Derwael zich voor drie finales in Stuttgart. Met 55.441 plaatste ze zich allround met een zevende stek voor de finale. Aan de brug met ongelijke leggers gaat Derwael voor een nieuwe wereldtitel en met 15.141 mag ze als eerste geplaatste naar de finale. Op de grondoefening heeft ze met 13.600 de achtste score achter haar naam.

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.