Belgische Jeugdcup klimmen in Kortrijk

Redactie KW

Op zaterdag 7 maart vond de nationale klimwedstrijd BelgianYouth Cup plaats in Blueberry Hill in Kortrijk. Over verschillende categorieën, die zowel voor jongens als voor meisjes georganiseerd werden, waren er 120 deelnemers.

Dit jaar waren er geen deelnemers uit West-Vlaanderen. Er waren klimmers uit verschillende clubs van ondermeer Luxemburg, Arlon, Braine l’Alleud, Moeskroen, Brussel en Puurs. Binnen deze nationale beker zijn er verschillende manches in Braine L’Alleud, Arlon, Gent en Puurs.

De selecties vonden voor de tweede keer plaats in klimzaal Blueberry Hill in de Oudenaardsesteenweg in Kortrijk. 24 jaar geleden was dit ook al het geval. Voor de organiserende club betekent dat een kost van vier- à vijfduizend euro. “We hebben hiervoor veel mensen nodig, en er is heel wat demonteerwerk aan de muren. Voor dit kampioenschap zijn er geen gemakkelijke routen als deze die voor het publiek gebruikt worden. Gelukkig komen zondag en maandag verschillende vrijwilligers om de routen opnieuw te plaatsen.

De winnaars in de verschillende categoriën werden Marie Capelle (BMC), Charlène Tilborghs (KLI), Cathinka Tilborghs (KLI), Celine Cuypers (KLI), Anak Verhoeven (KLI), Hannes Van Duysen (BCT), Jasper Van Malderen (KLI), Harold Peeters (CC), Nicolas Collin (SCF) en Simon Lorenzi (CC).

(EDB – foto EDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.