https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Belgische dubbeltwee met Bruggeling Pierre De Loof blijft op Olympische koers

De Loof en Claeys roeien met hun tweede plaats in hun reeks zondag rechtstreeks in de halve finale A/B.© Foto Vlaamse Roeiliga
De Loof en Claeys roeien met hun tweede plaats in hun reeks zondag rechtstreeks in de halve finale A/B.© Foto Vlaamse Roeiliga
Redactie KW

In het roeien hebben Bruggeling Pierre De Loof en Gentenaar Ruben Claeys zich in Luzern in dubbeltwee in de laatste Olympische kwalificatieregatta rechtstreeks geplaatst voor de halve finales. Wie goud of zilver behaalt, is zeker van deelname in Tokio.

De Belgische M2W is een van de zes reekshoofden en wordt in Zwitserland tot de kanshebbers gerekend. In de dubbeltwee waren er drie reeksen van zes duo’s die zich konden plaatsen voor de halve finales.

In reeks twee moesten Pierre De Loof (Koninklijke Roeivereniging Brugge) en Ruben Claeys (KR Sport Gent) vooral uitkijken naar de Russen die op het voorbije EK in Varese de A-finale behaalden en daarin als zesde finishten.

De Belgian Sharks bleven op de buitenbaan de ganse race in het zog van de Russen, ook al kwam Oekraïne even opzetten. De Loof en Claeys finishten als tweede (6:25’63”) net na Rusland (6:21’19”).

In de andere reeksen konden Tsjechië (6:25’61”), Spanje (6:20’14”) en Australië (6:20’45”) een snellere tijd dan onze Belgen neerzetten. De Loof en Claeys roeien met hun tweede plaats in hun reeks zondag rechtstreeks in de halve finale A/B.

(ACR/ Foto Vlaamse Roeiliga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten