Belgisch vrouwenkwartet met Diksmuidse Camille Bouden met snelste tijd naar finale EJK

© BELGA
Sam Bracke

Het viertal kwalificeerde zich zondagmorgen voor de finale op de 4×200 meter vrije slag op de Europese jeugdkampioenschappen zwemmen in Hongarije.

Het Belgische team, met Camille Bouden uit Diksmuide als tweede zwemster, verzekerde zich met een knappe 8’06″67 van een finaleplaats. Meer nog: Lotte Goris, Camille Bouden, Eva Bonnet en Valentine Dumont slaagden erin om de scherpste chrono af te klokken. De Russische meisjes kwamen het dichts in de buurt, maar bleven toch nog ruim 3 seconden boven de sterke Belgische tijd. De Belgische meisjes bombarderen zichzelf zo tot de topfavorieten voor de finale.

De 15-jarige Camille Bouden, aangesloten bij de Bruinvissen Diksmuide, kon individueel nog geen finale behalen in Hongarije, maar mag nu dus zelfs hoop koesteren op een medaille.

Doet het jonge Belgische zwemkwartet dit kunstje nog eens over in de finale of tovert de concurrentie alsnog iets uit hun hoed? Lees het vanavond op www.kw.be. De afsluitende avondsessie start omstreeks 17.30 uur. De finale van de 4×200 meter vrije slag staat als voorlaatste discipline gepland. (SB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.