De Belgische Atletiekfederatie (KBAB) heeft donderdag onder meer de Brugse Philip Milanov opgenomen in zijn selectie voor het EK atletiek voor teams in de First League, het tweede Europese niveau. Dat gaat van 9 tot 11 augustus door in het Noorse Sandnes. Bij afwezigheid van Nafi Thiam en de broers Borlée rekent de Belgische selectie voor topprestaties vooral op Philip Milanov (kogelstoten en discuswerpen), juniorenwereldkampioen Jonathan Sacoor (400m en 4x400m) en de recente Europese beloftenkampioene Paulien Couckuyt (400m horden).

Het EK voor teams is de vroegere Europa Cup voor landenteams. Uitzonderlijk zullen dit jaar de vijf - in plaats van drie - minst presterende teams degraderen naar de Second League (derde klasse). Enkel het best presterende team stijgt naar de Super League, het hoogste niveau. Milanov komt uit in het kogelstoten en discuswerpen. De tegenstanders voor de Belgische delegatie in Noorwegen zijn Wit-Rusland, Portugal, Hongarije, Roemenië, Ierland, Slovakije, Litouwen, Turkije en Nederland.

(belga)

De Belgische Atletiekfederatie (KBAB) heeft donderdag onder meer de Brugse Philip Milanov opgenomen in zijn selectie voor het EK atletiek voor teams in de First League, het tweede Europese niveau. Dat gaat van 9 tot 11 augustus door in het Noorse Sandnes. Bij afwezigheid van Nafi Thiam en de broers Borlée rekent de Belgische selectie voor topprestaties vooral op Philip Milanov (kogelstoten en discuswerpen), juniorenwereldkampioen Jonathan Sacoor (400m en 4x400m) en de recente Europese beloftenkampioene Paulien Couckuyt (400m horden).Het EK voor teams is de vroegere Europa Cup voor landenteams. Uitzonderlijk zullen dit jaar de vijf - in plaats van drie - minst presterende teams degraderen naar de Second League (derde klasse). Enkel het best presterende team stijgt naar de Super League, het hoogste niveau. Milanov komt uit in het kogelstoten en discuswerpen. De tegenstanders voor de Belgische delegatie in Noorwegen zijn Wit-Rusland, Portugal, Hongarije, Roemenië, Ierland, Slovakije, Litouwen, Turkije en Nederland.(belga)