België ontvangt Kazachstan in Kortrijk voor Fed Cup

© belga
Redactie KW

De Belgische Fed Cup-ploeg speelt begin volgend jaar zijn thuiswedstrijd tegen Kazachstan in Kortrijk. Op 7 en 8 februari 2020 wordt Sportcampus Lange Munte het decor van de interland, zo is donderdag bekendgemaakt. Ticketinformatie volgt in november.

België (ITF 10) was in augustus bij de loting reekshoofd en werd aan Kazachstan (ITF 17) gekoppeld. Yulia Putintseva (WTA 36) is de best geplaatste Kazachse in het WTA-klassement.

Bij winst mag het team van Johan Van Herck deelnemen aan de gloednieuwe Fed Cup Finals. Die worden in april in Boedapest georganiseerd. Twaalf landen strijden in Hongarije (op gravel) om de eindzege in de landencompetitie. Zij zullen aantreden in vier groepen van drie waarvan de winnaar doorstoot naar de halve finales. Elke wedstrijd bestaat uit twee enkelmatchen en een dubbel.

Australië en Frankrijk, die in november in Perth in de finale staan van de huidige variant van de Fed Cup, zijn al zeker van deelname aan die Finals. Hongarije krijgt als gastland ook een ticket en nummer 1 van de wereld Tsjechië ontving een wildcard.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier