Alexander Doom vierde met Belgian Tornados op EK 4x400m

© BELGA
© BELGA
Redactie KW

De Belgian Tornados, met Alexander Doom, zijn er niet in geslaagd om hun Europese titel van twee jaar geleden in Glasgow te verlengen. Ze strandden op de vierde plaats in een tijd van 3.06.96.

Alexander Doom was als startloper aangeduid en liep in de ongunstige tweede baan een behoorlijke wedstrijd. Hij gaf als vierde de stok door aan Jonathan Borlée, die dan op zijn beurt aansluiting zocht en vond bij de top drie. Dylan Borlée moest als derde loper aan de bak en bleef in vierde positie, maar verloor wel opnieuw terrein ten opzicht van de top drie.

Kevin Borlée liep de sterkste wedstrijd van het viertal en leek even nog op weg naar brons, maar uiteindelijk strandden de Tornados met een tijd van 3.06.96 op 24 honderdsten van de derde plaats. Het goud was, zoals verwacht, voor Nederland in 3.06.06. Het zilver ging naar Tsjechië en het brons was weggelegd voor de Britten.

Alexander Doom blikte met gemengde gevoelens terug op zijn wedstrijd. “Mijn taak was vooraf om te volgen en om de laatste 50m eruit te komen”, aldus de Roeselarenaar. “Op zich is dat goed gelukt, maar na 200m voelde ik een soort verrekking in mijn hamstring. Daardoor ben ik met een grotere foulée beginnen lopen, want ik wou het risico niet lopen om iets te scheuren.”

 © BELGA
© BELGA

“Ik heb de rest van de wedstrijd echt op mijn tanden moeten bijten, maar uiteindelijk verliep de laatste 50m terug iets vlotter en kon ik nog als vierde aflossen. Onze tijd van 3.06.96 is niet slecht, maar we kunnen zeker beter. De wissels zijn heel chaotisch verlopen en in plaats van daar winst te pakken, verloren we er tijd. Het is natuurlijk heel jammer dat we hier net tekort komen voor een medaille, maar ik denk dat ik het behoorlijk gedaan heb bij mijn debuut.

Verrekking

“Het is heel vervelend dat ik die verrekking voorhad tijdens de wedstrijd. Ik denk niet dat het al te ernstig is, maar het weekje rust dat ik in het vooruitzicht heb, zal zeker deugd doen. Ik heb heel wat wedstrijden op korte termijn afgewerkt en die vermoeidheid heeft zich nu allicht geuit in die blessure. Het zal wel meevallen en ik denk niet dat het mijn voorbereiding op het zomerseizoen zal verstoren”, besluit hij.

(GD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.