Beitem gooit Ingelmunster uit titelstrijd

Beitem won de topper in de tweede afdeling tegen Ingelmunster. © (Foto JV)

In de tweede afdeling zijn de wedstrijden tussen Beitem (derde) en Ingelmunster (tweede) altijd spannend. Ook nu waren de teams aan elkaar gewaagd. De wedstrijd leek alle kant uit te kunnen gaan met sterke verdedigende acties en vlugge aanvalsgolven.

Bij de bezoekers kwam het aanvallend geweld van Pieter Missiaen, Tim Geldhof en Stijn Vuylsteke, terwijl de thuisploeg met het trio Xander Vanneste, Joeri Dekiere en Steven Toorré daartegenover veel ervaring kon plaatsen. Aan de rust leek Ingelmunster het laken naar zich toe te trekken, maar na een uitstekende verdedigende actie kon achterspeler Toorré zijn team de vier punten bezorgen (19-18). Zo verliest Ingelmunster voor de tweede week op rij met het kleinste verschil, waardoor het de titelambities mag opbergen. Het telt immers al vijf punten achterstand op leider Male.

In de hoogste afdeling werd dé topper afgewerkt tussen de leiders Sint-Michiels en Buggenhout. Sint-Michiels acteerde in de eerste helft te zenuwachtig en stond aan de rust drie punten in het krijt (9-12). In de tweede helft kwam het tot viermaal toe terug tot op één puntje, maar telkens konden de Oost-Vlamingen, die een uiterst secure wedstrijd speelden, opnieuw uitlopen. Op het einde was Buggenhout dan ook de verdiende winnaar na een 20-23 zege. Ze kennen nu twee punten voorsprong op Sint-Michiels en vier op Jabbeke en Male. Een compleet Assebroek moet de rol ook even lossen. Het behaalde in de slotseconden nog een gouden punt bij Beitem dat de zege in de slotminuut nog uit handen gaf (21-21).

Bij de vrouwen zag seizoensrevelatie Ingelmunster vorige week één van haar sterkhouders, Silke Demasure, met een zware kwetsuur aan de kruisbanden uitvallen. Een revalidatie van minstens zes maanden staat haar te wachten. Een zoekend Ingelmunster had het niet onder de markt met een sterk acterend Beitem, dat pas in de slotfase kraakte (18-25). Sint-Michiels won de topper tegen Buggenhout overtuigend (36-22) en blijft zo samen met Baasrode dé titelkandidaat.