Beau Devos klopt Florian Van Acker

Vlnr. Beau Devos (winnaar 4de manche), Simon Ebode (verliezer finale), Jean-Paul Vansteenkiste (verliezer halve finale), Florian Van Acker (eindwinnaar) en Rainier Verhoest (secretaris TTC Drive Oostende). © (Foto FRO)
Redactie KW

Het vierde Zomertoernooi tafeltennis van TTC Drive Oostende, met 87 deelnemers, werd gewonnen door Beau Devos, B4-speler van Lauwe. Dat was geen verrassing, want de jonge student-opvoeder, speler in Tweede Nationale, had vorige week, in het B-Toernooi van Lauwe, al de maat genomen van Paralympisch kampioen, Florian Van Acker.

Van Acker (B0 – Gullegem) was zaterdag, na zijn drie zeges in de eerste drie zomertoernooien, weer de grote favoriet in de vierde manche. In de halve finale verloor hij echter met 1-3 van Beau Devos (B4 – Lauwe), die in de finale ook won met 3-2 van Simon Ebode (B0- Anderlecht) en zo het vierde Zomertoernooi op zijn naam schreef.

Florian Van Acker won de drie eerste manches en is uiteraard eindwinnaar van het criterium. Tijdens de prijsuitdeling stak hij zijn ontgoocheling niet onder stoelen of banken. “Ik was niet goed genoeg en Beau won met veel ‘zwijntjes’”, zuchtte ‘Poef” Vanacker. “In Tokio zal ik beter moeten spelen om een Olympische medaille te pakken.”

Veteraan Jean-Paul Vansteenkiste (B2 – Lauwe) werd door de organisatoren van TTC Drive in de bloemen gezet omdat hij voor de 12de keer deelnam aan het Zomercriterium. De B-finale van de vierde manche werd gewonnen door Karel Descheemaeker (C4 – Paletje). Eindwinnaar van het ploegenklassement is Rooigem Gent.

Dubbeltoernooien

TTC Drive organiseert op vrijdag 13 augustus ook het internationaal dubbeltoernooi, TTC Drive Oostende Doubles. Inschrijven kost 7 euro per persoon. Er worden 64 deelnemers toegelaten op tien tafels. De eerste ronde wordt betwist in acht poules van 4, best of 5.

Op zaterdag 14 augustus volgt de TTC Team Davis Cup. Inschrijven kost 7 euro per persoon. Er worden 64 deelnemers aanvaard, die spelen in poules van 4, telkens twee enkels en één dubbel. De winnaars per poule gaan door naar de A-finales. Alle andere ploegen spelen verder in de B-finale. De prijsuitdeling is voorzien in de vooravond. Ook hier wordt uit veiligheidsredenen een negatieve coronatest gevraagd. Info: www.ttc.drive.oostende.be. (FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier