Beach Waterpolo Kortrijk is uitgesteld tot 2021

De organisatoren besloten nu definitief om het event naar volgend jaar uit te stellen. © JVGK
Redactie KW

Na een eerste uitstel op 15 augustus wordt nu ook de nieuwe datum van 29 augustus niet goed bevonden. Het waterpolo- en demonstratietornooi wordt uitgesteld tot in 2021.

Na tegenslag met de waterkwaliteit op 15 augustus 2020 werd samen met de stad Kortrijk en de Vlaamse Waterweg naar een nieuwe datum gezocht voor het Beach Waterpolo tornooi in open water. “Zaterdag 29 augustus lukte voor alle partners maar nu laten de weergoden ons in de steek.”

“Alhoewel het water ondertussen voldoende gezond is, wijzen de voorspellingen naar omgevingstemperaturen gevoelig onder de 20° C en wordt neerslag verwacht”, duidt voorzitter Tim Verhaeghe van het organiserend KwK.

Gezondheid primeert

“Op zich geen belemmering, maar omdat de spelers zich tussen hun wedstrijden voldoende moeten kunnen opwarmen, hadden we gesloten tenten voorzien. In deze coronatijden blijkt dit niet zo evident te zijn en voor ons primeert de volksgezondheid van onze deelnemers. Daarom hebben we na intens overleg ook besloten om het event dit jaar definitief te schrappen.”

Alle partijen gaan in de nabije toekomst opnieuw rond de tafel zitten om in 2021 er een supereditie van te maken. (PVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier