BC Barloke pakt 13 medailles op eigen internationaal tornooi

BC Barloke kaapte negen gouden en vier zilveren medailles weg op het eigen tornooi.
Redactie KW

Afgelopen zaterdag en zondag werd in sporthal De Bamburg in Lombardsijde de ondertussen 15de editie van het internationaal tornooi van BC Barloke gespeeld. Het werd een succeseditie, want er tekenden 157 spelers van 31 verschillende clubs present.

Voorzitter Luc Van Boven blikt tevreden terug op een geslaagd tornooi. “Elk jaar opnieuw vergt de planning van het tornooi een serieuze inspanning”, vertel Luc Van Boven. “In De Bamburg hebben we amper zeven terreinen ter beschikking. Op zaterdag werden er 151 wedstrijden gespeeld en op zondag stonden er 104 partijtjes op het programma. Ondertussen hebben we nu al 15 jaar ervaring en dat helpt ons om een behoorlijk goede planning ineen te boksen. Net als andere jaren probeerden we ook nu geen achterstand op te lopen op het voorziene tijdschema.”

BC Barloke werd vertegenwoordigd door 20 spelers, de helft dames en de helft heren. “Onze spelers slaagden er in om in zowat alle reeksen enkele gouden en zilveren medailles weg te kapen. Nathan Vandenberghe won drie keer goud en Wout Vanderleen won twee keer goud. Daarnaast pakten Nico Desomer, Kevin Vanhalst, Koenraad Dewulf en Lynn Vandenberghe elk een gouden medaille. Yarne Decostere, Kristien Hellinckx, Koen Duprez en Evelien Depuydt waren telkens goed voor een zilveren plak”, geeft de voorzitter een overzichtje van de medailles.

“We zagen enkele heel hoogstaande wedstrijden, vooral nu we ook de hogere categorie B1 opnieuw konden laten deelnemen. Er waren prachtige rally’s. Die werden door het publiek zeker en vast gesmaakt. Met deze hoopgevende resultaten is de toekomst van onze club op sportief vlak nog een tijdje verzekerd.”

Ook volgend jaar organiseert BC Barloke zijn internationaal tornooi. “In 2019 staat op 2 en 3 maart onze 16de editie op het programma. Ook dan hopen we op een talrijke opkomst zodat we er opnieuw een succesvol badmintonweekend kunnen van maken”, besluit de voorzitter. (JRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.