Bavikhoofse judoclub haalt twee keer goud en een keer brons op Belgisch kampioenschap

V.l.n.r.: Ghèron Lecompte, Vic Grymonprez, Daan Coene. © gf
Redactie KW

Op het Belgisch kampioenschap judo in Herstal behaalde Yama-Arashi, een club uit Bavikhove bij Harelbeke, twee gouden medailles en een bronzen medaille. Daan Coene en Ghèron Lecompte zijn Belgisch kampioen. Vic Grymonprez behaalt brons.

De Bavikhoofs judoclub Yama-Arashi doet het uitstekend op de nationale judokampioenschappen. “Opdracht geslaagd: drie op drie. Dat was onze doelstelling”, zegt hoofdtrainer Donaat Vandeburie. “Daan Coene, die goed voorbereid was, hield zich aan het plan. Hij kwam nooit in gevaar en won verstandig het goud.”

Voor Vic Grymonprez was het de eerste deelname aan een nationaal kampioenschap. “Vic won zijn eerste kamp heel vlot. In de halve finale tegen Dumitrache verloor hij spijtig genoeg op 3 shido’s. Het werd een mooie kamp voor derde plaats met brons voor ons eerstejaartje.”

Ghèron Lecompte moest uitkomen tegen de Waals kampioen. “Geen gemakkelijke wedstrijd, maar hij kwam niet in gevaar en won. De halve finale verliep vlotjes. We hadden een mooi plan/tactiek uitgewerkt en dat is vlekkeloos verlopen. Hij is opnieuw Belgisch kampioen na tweemaal na elkaar vicekampioen te zijn. Het was een topdag.” Zondag is het de beurt aan Fran Naessens.

(PVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier