Baseballcompetitie start terug op: Pitbulls gaan voor de titel

Afstand bewaren lukt voor de Pitbulls best tijdens de trainingen. © NVR
Redactie KW

In maart doorbrak de lockdown abrupt de voorbereiding van het baseballseizoen. Ook de Wielsbeke Pitbulls zagen het seizoensbegin door de neus geboord. Zondag start de competitie voor de tweede keer opnieuw op. Met veel goesting gaan de Wielsbekenaren op zoek naar de promotie naar tweede klasse.

De baseballcompetitie loopt van april tot oktober, maar in maart werd al duidelijk dat het een speciaal seizoen zou worden. “We hadden pas verwacht opnieuw te kunnen spelen in augustus, maar door de eerdere versoepeling van de maatregelen, konden we in juni al van start gaan”, vertelt speler Bo Durieux. Toen speelde de eerste ploeg van de Pitbulls vier wedstrijden en die werden allemaal gewonnen. Daarna werd de competitie opnieuw onderbroken.

“Bijkomende maatregelen lieten niet toe dat we verder konden baseballen. Vier wedstrijden gingen verloren. Die worden niet opnieuw ingepland, waardoor we de topper tegen Brasschaat misten en de competitie wat hervormd wordt. Nu volgen er nog zeven matchen waarin we onszelf zullen moeten bewijzen“, gaat outfielder Tijs Van Canneyt verder.

Perfect rapport

De eerste ploeg staat met een perfect rapport op kop in de derde klasse. “Het moet onze ambitie zijn om naar de tweede klasse te gaan. We hebben een goede ploeg: een mix van ervaring en gemotiveerde jonge spelers”, weet Tijs. De Pitbulls hebben sinds dit seizoen ook een tweede ploeg. “Met enkele nieuwkomers hebben we nu een kern van 26 spelers. Dat wil zeggen dat we twee mooie ploegen kunnen vormen. Voor de tweede ploeg komt de crisis niet zo ongelegen. Zij hebben nu een mooi opleidingsjaar met niet al te veel wedstrijden, waardoor de zondagnamiddag vrijkomt voor trainingen.”

Richtlijnen

De wedstrijden werden dus geannuleerd, maar trainingen mochten doorgaan. De Pitbulls speelden op zondagnamiddag onderling wedstrijden om hun niveau op peil te houden. “Vanuit de bond kregen we richtlijnen mee, die we volgden: de bats, ballen en helmen worden telkens ontsmet. In het begin mochten we maar met 20 trainen, nu mag dat al met 50. We hebben natuurlijk het geluk dat baseball geen echte contactsport is, bij ons kon het dus veilig genoeg verlopen”, zegt Bo.

Na een lange periode van onzekerheid zijn de baseballers vooral bij dat ze weer samen aan sport kunnen doen. “Naarmate de lockdown langer duurde, groeide het verlangen. Niet alleen om te sporten, maar ook om samen te zijn. Uiteindelijk zijn we een vriendenbende die graag leute maakt en een pintje drinkt”, besluit Tijs.

Ook zin op te baseballen? Neem gerust een kijkje op www.pitbulls.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier