Bart Swings en Sandrine Tas voeren Belgische selectie in Barcelona aan

Sandrine Tas, Anke Vos and Stien Vanhoutte. © belga
Redactie KW

België vaardigt naar de World Roller Games in Barcelona elf skeeleraars af. Dat heeft bondscoach Kwinten Tas vrijdag bekendgemaakt. Tot de selectie behoren heel wat West-Vlamingen en leden van de Zwaantjes Roller Club Zandvoorde.

De selectie van Tas kent geen verrassingen. Bij de mannen zijn Bart Swings, Mathias Vosté (Brugge), Indra Médard (Oostende) en Tim Sibiet (Oostende) gekozen. Bij de vrouwen verschijnen Sandrine Tas (Oostende), Nymphe Keuleers, Anke Vos en Stien Vanhoutte (Gistel) aan de start. Junioren Jason Suttels en Brecht Lippens (jongens) en Fran Vanhoutte (meisjes) uit Gistel vervolledigen de selectie.

De skaters komen van 7 tot en met 14 juli in actie. Voor de tweede keer maakt de wereldtitelstrijd deel uit van de World Roller Games, waar ook een aantal andere sporten op wieltjes (rolhockey, skateboarden) op de agenda staan.

Voor de Europese titelstrijd, eind augustus in Pamplona zijn Swings en Vosté niet beschikbaar. Zij bereiden zich dan al voor op het schaatsseizoen. Enige man bij de Belgische deelnemers is dan Médard.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier