Bakkers, personeel en klanten van bakkerij lopen samen Beach Run in Koksijde

Op woensdag 26 juli namen weer veel lopers deel aan de Beach Run in Koksijde.

Het evenement greep al voor de 37ste keer plaats. De strandloop maakt deel uit van het ‘Delhaize Loopcriterium van de Kust’. Tijdens deze race namen ook heel wat Koksijdenaren deel. Zo liepen er een 100-tal deelnemers mee van bakkerij de 3 B’s uit St.-Idesbald. Isabelle Debusschere, echtgenote van Johan en één van de oprichters van de bakkerij, geeft tekst en uitleg. “We zijn in 2011 gestart met 25 lopers aan de Beach Run. Het jaar erop waren het er al 50. In 2015 stonden we zelfs met 120 aan de start. Nu lopen er een kleine 100 mensen mee.”

“Al 24 jaar streven wij in onze bakkerij naar kwaliteit. Dat vertaalt zich niet alleen in kraakverse producten, maar wij willen ook een sportieve levensstijl promoten. Deze lokale Beach Run stelt ons in staat om onze klanten op een andere manier te leren kennen. Ook onze bakkers en verkooppersoneel doen mee en dat kan tellen als teambuilding. De meeste van onze klanten lopen mee voor de ‘fun’. Maar in 2015 behaalde er toch een dame een podiumplaats. Ook onze jobstudenten doen hun duit in het zakje. Daan Lagrou, die ondertussen aan zijn 10de seizoen bij ons werkt, eindigt telkens vooraan.”

De top 3

Op de 5 km bij de mannen was de top 3: Valentin Poncelet (Lillois), Simon Blanckaert (Koksijde) en Andy Vanhaelewyn (Ingelmunster). Bij de vrouwen was dat als volgt: Tine Vandenbussche (Beveren), Nele Feys (Reningelst) en Laure Duprez (Zottegem). De top 3 bij de mannen op de 10 km zag er zo uit: Tim Soenens, Davy Stieperaere (Wevelgem) en Dominique Alleman (Langemark). Tot slot kwam de top 3 bij de vrouwen zo over de meet: Charline Vanneste, Heidi Hertveldt en Emelie Butseraen (Oostduinkerke).

(DS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.