Badmintontalenten Neel en Guust: “We verzinnen eigen namen voor slagen”

Neel Schelfhout en Guust Ketels delen dezelfde passie. (Foto JDH)
Redactie KW

Neel Schelfhout (10) en Guust Ketels (10) zijn twee boezemvrienden die sinds september actief zijn bij de Heulse badmintonclub Lebad. Hun doel: zoveel mogelijk plezier beleven op training.

Guust kreeg in september de smaak te pakken en niet veel later was met Neel een tweede badmintontalent geboren. “We amuseren ons rot op training”, zegt Neel enthousiast. “De verschillende badmintonslagen vind ik bijvoorbeeld keileuk. Guust en ik hebben er zelfs onze eigen namen voor. Zo is smashen voor ons ‘de draak’, noemen we een bovenhandse service ‘de eenhoorn’ en is de onderhandse service ‘de yeti’.”

Ook zijn boezemvriend Guust vond een sport die hem op het lijf geschreven is. “Ik kan me op training helemaal uitleven. Ook speel ik bij Lebad samen met mijn beste vrienden en dan vooral met Neel. We zaten vroeger op dezelfde school, maar ik ben onlangs verhuisd. Door het badminton blijven we elkaar wekelijks zien.”

Onverslaanbaar duo

En wat blijkt? Guust is een natuurtalent met een badmintonracket. “Ik heb alle slagen al goed onder de knie, behalve het dropshot. Ik sla geregeld nog te hoog, te laag of tegen het net. Maar met Jonas en Jeroen hebben we twee leuke, ervaren trainers die ons de kneepjes van het vak leren.”

Wedstrijden spelen de jonge badmintonners niet en dat hoeft voor hen (nog) niet. “We badmintonnen vooral voor het plezier”, stelt Neel. “Ooit willen we wel samen op het terrein staan. Ik ben er zeker van: we zouden een onverslaanbaar duo vormen.” (JDH)

De tussenstand van de KW-cup na de manche in Eernegem via www.kw.be/badminton.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.