Badmintonclub Lebad 5G verliest topper, maar blijft ambitieus: “Titeldroom blijft”

Het team van Lebad met boven v.l.n.r. Steven Devaere, Wesley Bistoen, Matthijs Florissoone, Xander De Troyer. Onder v.l.n.r.: Charlotte Francois, Lynn Beyls en Lucy Dedeurwaerder. Frederic Decaluwé ontbreekt op de foto. © JDH
Redactie KW

In vierde provinciale gemengd C verloor Lebad 5G de topper tegen Sportif. Zo moeten de Heulenaars voorlopig de rol lossen in de titelstrijd.

Lebad 5G begon sterk aan het seizoen met overwinningen tegen DZ99 en Ombesa, maar kon die goede start niet doortrekken. Het verloor vorige zaterdag van leider Sportif , de dag erna bleef het steken op een gelijkspel tegen Gullegem. “Voor aanvang van het seizoen mikten we op de titel“, stelt speelster en competitieverantwoordelijke Lucy Dedeurwaerder (31). “Maar nu moeten we onze ambities bijstellen. We werden ingedeeld in een heel sterke reeks met ervaren ploegen. Dat werd snel duidelijk in de eerste competitiewedstrijden. Nu spelen we vooral voor het plezier en willen we als ploeg stappen vooruit zetten.”

“Zondag spelen we met onze sterkste ploeg, de kloof met de leider mag niet groter worden”

“Maar de titeldroom blijft”, gaat Lucy verder. “We zijn pas vier speeldagen ver en staan voorlopig nog tweede terwijl Sportif slechts drie punten meer telt. Alles kan nog. Maar dan mogen we in de komende wedstrijden geen steken laten vallen. Als we geen kampioen spelen, dan is het zo. De ontgoocheling zal sowieso niet groter zijn dan vorig seizoen. Toen strandden we op een tweede plaats in een haalbare poule.”

Komend weekend wil Lebad 5G terug aanknopen met een zege. Dan speelt het op zondagmiddag op verplaatsing bij Westhoek 3G. “De kloof met Sportif mag niet groter worden“, beseft ploegkapitein Charlotte Francois (27). “Daarom werken we de confrontatie tegen Westhoek af met onze sterkste ploeg. Een overwinning zou na een nederlaag en een gelijkspel goed zijn voor het vertrouwen.”

Of ze nu kampioen spelen of niet: de groepssfeer bij Lebad 5G zal er niet onder lijden. “De groep hangt goed aan elkaar. Ook buiten de wedstrijden spreken we vaak af. Voor een wandeling of een etentje bij iemand thuis. Het is leuk om elke week met vrienden samen te spelen”, besluit Lucy Dedeurwaerder. (JDH)

De tussenstand na de eerste manche van de KW-cup vind je via www.kw.be/badminton.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.