Badmintonclub Eernegem heeft met Lara Supply een provinciale kampioene

We zien een aantal spelers en entourage van BC Sportif Eernegem die op het PK badminton actief waren. © Foto Coghe
Redactie KW

De Eernegemse badmintonclub organiseerde afgelopen weekend de provinciale kampioenschappen voor jeugd en veteranen. Met onder meer twee gouden medailles voor Lara Supply kunnen ze bij BC Sportig op een geslaagd weekend terugblikken.

“Met 115 inschrijvingen ben ik niet ontevreden”, zegt tornooiverantwoordelijke Geert Debruyckere van BC Eernegem. “We organiseerden in samenwerking met de West-Vlaamse federatie een tweedaags tornooi in de Klokkenput en er was heel wat beweging op en rond de speelvelden. Afgelopen weekend werden trouwens overal in België de provinciale kampioenschappen georganiseerd. Alles verliep vlekkeloos en daar ben ik heel tevreden mee, want er kwam heel wat voorbereiding bij kijken. Gelukkig sta ik er als tornooiverantwoordelijke niet alleen voor en kan ik altijd op de steun van veel vrijwilligers rekenen. Dat zijn niet alleen ouders, maar vooral kinderen die komen helpen met alles klaar te zetten.”

“We wilden in de eerste plaats een geslaagd tornooi afleveren”

“We zijn aan dit tornooi gestart zonder de ambitie om in de een of andere categorie de hoofdvogel af te schieten. De doelstelling was eerst en vooral een goede organisatie af te leveren en er bovendien voor te zorgen dat de inschreven spelers er plezier aan beleefden. Iedereen van onze club was trouwens vrij om zich in te schrijven. Daarom hadden we de kinderen in de aanloop naar dit tornooi ook ingeprent dat ze niet moesten verwachten om alles te winnen, maar dat het voornaamste was dat ze plezier maakten en ook moesten bijleren. Zo zijn ze voorbereid en gaan ze niet wenend van het veld bij een verliesmatch.”

“De goede resultaten zijn het bewijs van onze goede jeugdwerking”

“We zijn heel tevreden dat heel wat eigen jeugdspelers zich ingeschreven hebben. En uiteindelijk kunnen we toch, eerder onverwacht, met twee uitschieters uitpakken, een hele opsteker die onze club deugd doet. Bij de veteranen dubbel (+35) behaalde Hilde Crombez de finale. Maar daarnaast zijn we vooral heel trots op Lara Supply, die tweemaal provinciaal kampioene werd. Individueel bij de U17 en in het dubbel. Ze behaalde trouwens ook de finale in het gemengd dubbel. Het is een onverhoopt resultaat en het is een bewijs van onze goede jeugdwerking.”

“Inderdaad”, aldus Ilse Spillier, voorzitter en dochter van stichter Noël Spillier. “Met 120 jeugdspelers en 80 volwassenen mogen we niet klagen. Sommigen komen zelfs van andere gemeentes, aangetrokken door de goede naam van onze jeugdwerking. Een van onze aandachtspunten is het zorgen voor een familiale sfeer en ik denk daar we daar goed in slagen. Hoewel badminton een individuele sport is, kent en helpt iedereen elkaar. We hebben jeugdleden van U9 tot U19 jaar, die wekelijks twee tot drie keer komen trainen. Om de twee weken bieden we de mogelijkheid om in competitieverband te spelen aan.” (RI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.