Badmintonclub DZ99 zal geen landskampioen worden

DZ99-spelers Kevin Desloovere en Laurens Chantrie in actie tijdens de manche in Kortrijk. © Foto KDK
Christof Decraene

Het verloor vanmiddag in Kortrijk zijn twee wedstrijden. Lebad zal op de slotspeeldag ook nog zwaar aan de bak moeten als het ook volgend seizoen in de hoogste afdeling wil spelen.

In sportcampus Lange Munte werd vandaag de tweede manche van de play-offs en de play-downs in eerste nationale, waarin twee West-Vlaamse clubs zitten, afgewerkt. DZ99 strijdt met de beste vier clubs om de titel, titelverdediger Lebad moet dit jaar het behoud zien te realiseren.

Na de eerste manche de week voordien stond DZ99 samen met BAD79 aan de leiding en in Kortrijk stond meteen de onderlinge confrontatie op het programma. De Deerlijk-Zwevegemse fusieclub verloor met 3-5. Ook de tweede partij van de dag werd verloren, W&L toonde zich met 6-2 te sterk waardoor DZ99 even mocht dromen van de titel, maar die aspiraties, als die er al waren, in de koelkast mag steken.

Lebad Kortrijk won in de play-downs zijn eerste duel tegen Zwijndrecht met 6-2 en kwam zo even naast Pluimplukkers aan de leiding. In de namiddag werd echter verloren tegen datzelfde Pluimplukkers, het werd 3-5.

Op 5 maart valt de beslissing tijdens de derde en laatste manche in Zwijndrecht. Kortrijk doet er dan best aan om zijn beide wedstrijden te winnen als het niet wil degraderen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.