AZW gaat voor volledig PK-podium: “Zou superspeciaal zijn”

Maaike Vander Cruyssen neemt ook deel aan het VK en BK. © (foto ELD)
Redactie KW

Bij de cadetten is Maaike Vander Cruyssen de grote favoriete om zichzelf op te volgen. De Vichtse atlete etaleerde de afgelopen weken haar prima conditie. “Ik mag inderdaad heel tevreden zijn met mijn huidige vorm”, opent de studente wetenschappen aan het Onze Lieve Vrouw Hemelvaartinstituut van Waregem. “Mijn seizoen begon eind oktober met de Crosscup Relays in Berlare. Daar werden we met AZW mooi tweede. Later werd ik op de Crosscup-manches van Mol en Roeselare respectievelijk derde en tweede. Enkele weken terug kon ik nog zegevieren in het Noord-Franse Lievin. Ik mag dus zeker niet mopperen met de huidige gong van zaken.”

Maaike zag haar zomerseizoen in rook opgaan door wispelturige knieën. “Laat het ons groeipijnen noemen. Enkel aan het provinciaal kampioenschap op de piste en aan een 600 meter in Oudenaarde in april kon ik nog deelnemen. Daarna was ik vooral bij de kiné terug te vinden. Maar nu zijn alle problemen gelukkig van de baan.”

Zondag hoopt de 14-jarige tweedejaarscadette op een volledig AZW-podium. “Uiteraard ga ik mijn best doen en proberen te winnen. Het zou extra leuk zijn mochten mijn teammaatjes Amélie Desmet en Amélie Van Assche mij flankeren op het podium. Dat zou het superspeciaal maken. Hoe de omloop er precies bijligt, weet ik niet. Het zal de eerste keer zijn dat ik de spikes in Diksmuide aantrek. Dat zie ik op het moment zelf wel.” (lacht)

“Voor mij zijn de kampioenschapswedstrijden de leukste. Strijden voor een medaille… daar doe ik het voor. Daarom neem ik later op het seizoen ook nog deel aan het Vlaams en Belgisch kampioenschap. Maar ook enkele kleinere wedstrijdjes staan nog op mijn kalender”, besluit Maaike Vander Cruyssen. (ELD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier