Axelle Dauwens niet naar finale 400m horden

© BELGA
Redactie KW

Axelle Dauwens is er maandag op de derde dag van het WK atletiek in het Chinese Peking zoals verwacht niet in geslaagd de finale van de 400 meter horden te bereiken. Ze werd in 55.82, haar snelste chrono van het seizoen, vijfde in haar halve finale.

De eerste twee van elke halve finale en de snelste twee verliezende tijden plaatsten zich voor de finale, die woensdag (14u10) op het programma staat. Dauwens kwam in actie in de eerste halve finale en werd daarin nipt vijfde. De Amerikaanse Cassandra Tate (54.33) was duidelijk de snelste, dan volgden de Zuid-Afrikaanse Wenda Nel (54.63), de Britse Eilidh Child (54.80), de Oekraïense Anna Yaroshchuk-Ryzhykova (55.16) en Dauwens.

De 24-jarige atlete uit Lapscheure had zich zondag met een chrono van 55.84, haar tot dan toe beste tijd van het seizoen, van een ticket voor de halve finales verzekerd en liep daarin dus nog een fractie sneller. Voor aanvang van haar tweede wedstrijd in het Vogelneststadion had ze al laten optekenen dat ze hoopte op een verbetering van haar persoonlijk record (55.56), maar dat zat er niet in.

(Belga)