Avanti Lissewege uit degradatiezone na tweede zege op rij

Avanti Lissewege heeft de tweede zege van het seizoen op zak. © (Foto JV)
Redactie KW

Zaterdagavond heeft Avanti Lissewege in de hoogste krachtbalafdeling onverhoopte punten gepakt. Het won – net als vorige week na een thriller – met het kleinste verschil van Ichtegem. Door deze overwinning rukt Avanti op naar een gedeelde vijfde plaats, en heeft het team nu wat ademruimte.

Avanti-speler Jens De Clercq: “Ichtegem begon beter aan de match en werkte meteen goed af waar wij eigenlijk onze kansen niet gemist hebben. Gelukkig bleef de schade beperkt en liep de score niet ver uit. Na een rugworp van Gertjan Vanhoutte konden we met een gelijke stand de rust in. Beide ploegen hadden het daarna moeilijk om te scoren. Ichtegem vond toen het gaatje en liep 3 punten uit. Wij hebben dan een kloofje gedicht door verstandig te blijven spelen en geen alles of niets te spelen. Dat leverde op want we liepen zelf 3 punten uit. Ichtegem heeft zich dan terug in de match geknokt door een goeie rugworp van Ward Candaele. Het is dan gelijk gebleven tot in de laatste minuut waar we nog tijd hadden voor een laatste aanval om de overwinning binnen te halen. Nick Staelen kon zijn vorm van de match aanhouden en scoorde. Ichtegem had nog net tijd om één snelle aanval uit te voeren waarop Tijs Staelen de alles-of-niets rugworp kon buitenduwen en wij zo wonnen met het kleinste verschil.”

Medeleider Assebroek verloor zwaar op het veld van Jabbeke (36-9). Kampioen Buggenhout won gemakkelijk van Male (28-17) terwijl bekerhouder Sint-Michiels, met speler-coach Bart Rosseel in de plaats van de gekwetste Jason De Vooght, Koekelare versloeg met 31-16. Sporting Brugge won verdiend met 32-22 van Menen en heeft zo de eerste punten van het seizoen beet.

Bij de vrouwen haalde Dudzele het verrassend maar verdiend van Beitem (25-23) en staat zo op een mooie derde plaats. Indien Male titelambities had, dan mag ze deze nu al opbergen: het verloor op het veld van Buggenhout (23-14) en zakt zo verder naar de zesde plaats.

(JV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier