Aurèle Vandeputte verbetert nieuw record voor derde keer dit seizoen

De Oostkampenaar (derde van links) finishte in een tijd van 1.45.65 De Oostkampenaar finishte in een tijd van 1.45.65.© Belga
De Oostkampenaar (derde van links) finishte in een tijd van 1.45.65 De Oostkampenaar finishte in een tijd van 1.45.65.© Belga
Redactie KW

Op de KBC Nacht van de Atletiek in Heusden is Aurèle Vandeputte (Houtland AC) zaterdag in een zeer sterk internationaal deelnemersveld derde geworden op de 800m.

De Oostkampenaar finishte in een tijd van 1.45.65 en verbeterde daarmee voor de derde keer dit seizoen zijn persoonlijk record. Met die prestatie prijkt hij nu op de 5de plaats op de nationale ranglijst allertijden.

Via AtetiekNieuws liet hij de volgende reactie noteren: “Ik wist dat mijn vorm goed zat, dus ik ben niet helemaal verbaasd over deze prestatie, al moest vandaag wel alles meezitten voor zo’n chrono. In tegenstelling tot bijvoorbeeld de IFAM had ik echt afgebouwd naar vandaag waardoor ik met frisse benen aan de start stond. De wedstrijd was ook nagenoeg perfect. Nu ga ik het een week iets rustiger aandoen en de komende weken misschien eens een 400m of 1500m proberen. Op het einde van de zomer hoop ik opnieuw nog iets moois neer te zetten, wie weet kan dat op de Memorial Van Damme als ik daar startrecht krijg.”

(GD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier