Aurèle Vandeputte loopt persoonlijk record op de 800m

Aurele Vandeputte© VDB
Aurele Vandeputte© VDB
Redactie KW

Op een atletiekmeeting in Luxemburg heeft de Oostkampenaar Aurèle Vandeputte (HAC) een nieuw persoonlijk record op de 800m gelopen. In sterk gezelschap eindigde hij als vijfde in een tijd van 1.48.56.

Door de strenge selectiecriteria opgelegd door Sport Vlaanderen en Vlaams minister van Sport Ben Weyts, kon Aurèle Vandeputte nog geen enkele indoorwedstrijd in België afwerken. Op De IFAM indoor kregen deze namiddag een tiental onbekende buitenlanders startrecht op de 800m, terwijl Aurèle Vandeputte, Belgisch indoorkampioen van 2020, noodgedwongen moest uitwijken naar Luxemburg om er een wedstrijd te kunnen lopen.

Hopen op startrecht BK indoor

De Oostkampenaar liep echter een prima wedstrijd en bewees met een nieuw persoonlijk record van 1.48.56 dat hij in uitstekende vorm verkeert. Deze tijd zou in de meeste Europese landen goed zijn voor een EK-ticket, maar België hanteert strengere limieten. Om naar Torun te mogen, moet Vandeputte onder de 1.47.59 duiken. De Houtlander, die met zijn tijd immers derde zou geworden zijn op de IFAM, moet nu hopen dat hij startrecht krijgt op het BK indoor. In principe mogen daar ook enkel atleten met een elitestatuut deelnemen en tot die selecte groep behoort Vandeputte niet.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.