Audrey Goesaert wil in Kortrijk Loopt! haar goede vorm verzilveren

Audrey Goesaert was vorig weekend in de Beker van Vlaanderen in uitstekende doen. (foto ELD)
Redactie KW

Een van de favorieten maandag bij de dames op de 4,5 kilometer van Kortrijk Loopt! is ongetwijfeld Audrey Goesaert.

De Harelbeekse etaleerde vorige week tijdens de Beker van Vlaanderen voor Masters in Zwevegem haar uitstekende conditie. Ze verpulverde haar eigen clubrecord op de 1.500 meter bij de +35 met maar liefst vijf seconden. Haar nieuwe toptijd staat nu op 5’00″51. Ze moest enkel Veerle Dejaeghere voor zich dulden. “Op training merkte ik al dat het wel eens richting vijf minuten kon uitgaan”, glundert de 35-jarige AZW-atlete. “Ik hield me bewust achter Katrijn Van Hulle van AVMO van wie ik wist dat ze een heel sterke winter achter de rug had. Meestal eindigde ze toch wel een stukje voor mij. Nu mocht ik op onze eigen trainingspiste met haar voor de tweede plaats sprinten. Uiteindelijk haalde ik het met een mooie tijd als bonus. Hiermee benader ik mijn persoonlijke besttijd (4’58″57) tot op twee seconden.

De jongste weken verloopt alles volgens schema voor Audrey Goesaert. “Samen met mijn trainingsmaatje Ann Parmentier, die trouwens maandag ook van de partij is in Kortrijk, gaat het goed.”

Op maandag neemt ze dan deel aan Kortrijk Loopt!, waar ze als een van de favorieten aan de start komt. “Dat is voor mij zowat de mooiste wegwedstrijd, samen met de Bruggenloop. Het is een race met een heel snelle opener waar we dan het park komen ingelopen. Wanneer we dat terug verlaten, komen we in een massa publiek terecht waar een pak bekend volk zal staan. Dat is echt super leuk. Uiteraard hoop je in deze toffe sfeer goed te presteren”, besluit Audrey Goesaert. (ELD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier