Atletiekvrienden Roeselare wuiven olympiër Alexander Doom uit

© JC
Redactie KW

In de werkhuizen van bouwfirma Six in de Schardouwstraat in Izegem werd door een afvaardiging van de Koninklijke Atletiek Vrienden Roeselare en Sponsor Six gezorgd voor een feestelijk uitwuifmoment van clublid en atleet Alexander Doom, die straks vertrekt naar Tokio om er deel te nemen aan de Olympische Spelen.

Sebastiaan zaakvoerder bij Six mocht het uitwuifmoment openen met enkele vragen aan de atleet. Zo wilde hij weten hoe hij in het atletiekgebeuren gerold was. Blijkbaar had Alexander het voorbeeld van zijn vader gevolgd. Of hij ooit aan een olympische deelname had gedacht? “Absoluut niet, want ik was maar een middelmatige atleet, maar ik ben het blijven doen met heel veel goesting.”

“Het was een heel lange weg, maar ik bleef gemotiveerd. Vanzelfsprekend gaat hiermee een droom in vervulling en hoop ik er een mooie tijd te halen.” Of er kans is op een medaille? “Vooral in de 400m mix liggen er kansen.” Alexander liet ook nog weten dat hij zijn opleiding leraar LO heeft afgerond en dat hij volgend jaar aan de slag kan bij defensie waar hij zich zal kunnen focussen op topsport.

Op 5 augustus moet de 24-jarige Alexander Doom aan de slag op de Olympische Spelen. Alexander Doom is hiermee de tweede atleet, na Veerle Dejaeghere, die de Roeselaarse club mag afvaardigen naar de Spelen. Op het uitzwaaimoment werd door sponsor Six, die de club al 15 jaar ondersteunt, ook nog een partij sportkledij geschonken aan de club. De club wil de kledij op haar beurt bezorgen aan het asielcentrum van Poelkapelle.

(CLY)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten