Atleten van FLAC Izegem komen terug in actie: “Ik zie dat er een goede groepsgeest is”

De jeugd van FLAC Izegem deed het niets slecht op de meeting in Roeselare.© RV
De jeugd van FLAC Izegem deed het niets slecht op de meeting in Roeselare.© RV
Redactie KW

De maatregelen worden gelost en het sportleven komt weer op gang. Ook bij FLAC Izegem worden de spikes terug aangebonden. Er werden zelfs meteen enkele puike prestaties geleverd bij de Izegemse pupillen en miniemen tijdens de meeting in Roeselare, met een clubrecord voor de miniemen jongens op de 3×600 meter.

“Ondanks corona werd er regelmatig doorgetraind”, opent Jan Pauwelyn, voorzitter van FLAC Izegem. “Tot en met miniem werden de trainingen wel lange tijd beperkt tot één per week, zodat er in kleine groepen kon worden getraind om ons aan de maatregelen te houden. We willen dat er zo veel mogelijk atleten terug de spikes aanbinden om aan competitie te doen. De atleten moeten elk zelf hun doel vooropstellen wat ze zouden willen presteren. In de atletiek zijn er veel disciplines waar men kan in kiezen volgens zijn of haar vermogen of kunnen.”

Puike start

“De laatste weken zit ik regelmatig op ons terras van het clublokaal te kijken naar de verschillende trainingsgroepen en ik zie in ieder geval dat onze trainers goed bezig zijn en dat er een goede groepsgeest is”, gaat de voorzitter verder. “Tijdens de allereerste jeugdmeeting in Roeselare werden er dan ook al puike prestaties geleverd door onze Izegemse atleten, ondanks de beperkte trainingen. Zo is er een clubrecord gevestigd op de 3×600 meter bij de miniemen jongens. Ik hoop dat de competitie en trainingen dit seizoen op een normale manier mogen verder gaan zoals het was voor de lockdown.”

“Corona heeft natuurlijk op alles en iedereen een impact gehad. Maar naar ledenaantal moeten wij momenteel nog niet klagen. Er zullen wel leden afgehaakt zijn, maar ze kunnen nog altijd terugkomen. Sommige oudere atleten zullen het wel moeilijker hebben om hun oude niveau terug te halen doordat ze minder aan competitie gedaan hebben en lange tijd geen doel hebben gehad om voor te trainen. Ook onze recreanten beginnen weer actiever te worden en sommigen krijgen opnieuw zin om aan een jogging of wedstrijd deel te nemen.” (RV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier