Atleet Gino Tallieu uit Roeselare droomt luidop van medailles

Gino Tallieu. (foto FD)
Gino Tallieu. (foto FD)
Redactie KW

In zijn jeugd dweepte Gino Tallieu (51) met Ingrid Berghmans en Robert Vandewalle, want hij vloerde graag zijn leeftijdsgenoten op de tatamimat. Nu spreekt hij vol bewondering over de prestaties van zijn K.A.V.R.-clubmakkers. Zelf is Gino intussen ook weer helemaal gebeten door de loopmicrobe.

“In mijn jeugd deed ik aan judo. Ik werd bij de cadetten West-Vlaams kampioen en behaalde brons op het Vlaams kampioenschap”, schetst Gino Tallieu zijn sportieve verleden. “Op het Belgisch kampioenschap voor beloften behaalde ik de vijfde plaats. Door een hardnekkige schouderblessure moest ik op 19-jarige leeftijd stoppen met deze Japanse zelfverdedigingskunst.”

Lopen

“Tijdens mijn jeugd pikte ik ook al eens graag een schoolcross of een lokale loopwedstrijd mee. Na mijn legerdienst sloot ik me aan bij AV Molenland Tielt. Ik ben immers van Tielt afkomstig. Spijtig genoeg raakte ik enkele jaren later out met een knieblessure. Ik hield het daarna enkel bij recreatief lopen bij de joggingclub van AV Molenland”, vertelt de projectleider bij Televic Healthcare.

“In 2000 ben ik gehuwd en verhuisde ik van Tielt naar Roeselare. De combinatie van lopen met mijn gezin en mijn drukke job was nog moeilijk haalbaar waardoor ik mijn sportschoenen 13 jaar aan de haak hing. Mijn gewicht ging hierdoor de hoogte in en mijn conditie achteruit! Zo besloot ik om op mijn 43ste bij de Koninklijke Atletiek Vrienden Roeselare te starten met Start to Run.”

“Onder leiding van Agnes Eggermont liep ik weer blokjes van een minuut afgewisseld met een minuut wandelen. Na tien weken kon ik alweer in 30 minuten 5 kilometer lopen aan één stuk door! En toen was ik vertrokken en ging het snel naar 10 kilometer en een halve marathon en in 2017 liep ik zelfs de legendarische afstand van 42 km en 195 meter!”

Vriendengroep

“Dankzij Start to Run vond ik niet alleen mijn liefde voor het lopen terug, maar ook een hechte vriendengroep. Ik kijk altijd weer uit naar het eerste weekend van oktober wanneer wij met de trein naar Brussel sporen om deel te nemen aan de halve marathon van Brussel. Of wanneer we met z’n allen aan de start staan van de Course du Souvenir in Ploegsteert of de Crosscup Relays in Gent … Dat zijn fantastische momenten”, klinkt Gino enthousiast.

“Spijtig genoeg gooide het coronavirus de voorbije maanden roet in het eten. Hopelijk worden deze zomer toch weer pistemeetings georganiseerd. Net voor de eerste lockdown werd ik nog zevende met een tijd van 4’54” op de 1.500 meter en negende met een sprong van 4m33 in het verspringen op het BK Indoor in Gent. In september vorig jaar eindigde ik vierde in een tijd van 2’19”08 op het BK en op het BK 10 kilometer op de weg finishte ik als 16de in een mooie tijd van 38’50”.

“Ik heb echt weer de liefde voor de competitie te pakken! Ik zou de volgende maanden heel graag weer meestrijden voor de medailles op de provinciale, Vlaamse en Belgische kampioenschappen in de categorie masters 50 plus! Duimen maar dat we straks weer volop aan competitiesport kunnen doen!”, besluit Gino Tallieu.

(FD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten