Arthur De Sloover raakte besmet door het coronavirus

(foto Belga) © belga
Tom Vandenbussche

Arthur De Sloover, de enige West-Vlaming bij de Red Lions, liep een blessure op en raakte besmet met het coronavirus, waardoor de Kortrijkzaan de drie interlands van de Red Lions in de Pro League aan zich voorbij moest laten gaan. “Het zal tijd nodig hebben om weer op niveau te komen.”

1. Door corona liggen alle hockeycompetities stil. Gelukkig is er nog de Pro League voor de Red Lions, onze nationale ploeg.

“Die drie wedstrijden hebben we nog gehad, maar jammer genoeg zullen we tot april geen wedstrijden meer hebben. Aan de andere kant kunnen we nu met de nationale ploeg goed doortrainen, vijf dagen op zeven. Normaal zijn dat er maar drie, omdat we ook nog met onze eigen club trainen. We zullen dus wel wat matchritme missen, maar al bij al valt het nog mee. Bovendien ziet het er ook naar uit dat de buitenlandse trainingsstages in januari toch zullen kunnen doorgaan. Daar was door corona eerst wat twijfel over.”

2. Hoe ziet zo’n trainingsdag eruit?

“Uit specifieke hockeytraining en fitness. Maar de komende maanden zullen we ook proberen om één keer om de twee weken een volledige wedstrijd onder elkaar te spelen. Voor mij valt het wel mee. Ik verblijf tijdens de week in een appartement van mijn ploeg Beerschot in Wilrijk. Dat is vlakbij de plaats waar de trainingen met de Red Lions doorgaan. Ideaal voor mij dus.”

3. Jij was er de voorbije wedstrijden niet bij door een blessure. Intussen al beter?

“Ik heb twee weken voor de match tegen Engeland een lichte verrekking aan mijn linkerhamstring opgelopen. Maar enkele dagen later testte ik ook positief op corona. Ik zou normaal enkel de eerste twee wedstrijden niet spelen, maar omdat ik twee weken niet heb kunnen trainen, was ik niet fit genoeg en moest ik ook de derde match aan me voorbij laten gaan. Maandag heb ik voor de eerste keer weer kunnen meetrainen. Die blessure heeft een impact gehad, want ik ben nog altijd een beetje vermoeid. Van corona ondervond ik relatief weinig hinder, buiten wat spierpijn. Ik zal geduld moeten hebben, maar het komt wel goed. Nu kan ik rustig naar mijn beste vorm toegroeien.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.