Arne Devliegher zegeviert voor tweede keer in Beernem

Arne Devliegher won net als twee jaar geleden de Kallemoeietriatlon. © (Foto ACR)
Redactie KW

In juni is er ieder weekend in West-Vlaanderen wel een triatlon. Op Pinksterzondag was dit in Beernem, zij het dit keer Sint-Joris, met de achtste Kallemoeietriatlon. Arne Devliegher won net als twee jaar geleden bij de mannen. Xenia Luxem was de sterkste dame.

Ruim 450 atleten, verdeeld over verschillende waves, schreven zich in. Na de zwemproef in het kanaal bij een watertemperatuur van ongeveer achttien graden ging Kjel De Hertog, de winnaar van de vorige editie, zoals verwacht als eerste de eerste wisselzone in. Zijn teamgenoot Dries Demeulenaere uit Brugge was tweede, gevolgd door Kasper Lagae uit Lauwe.

Bij de dames waren dit achtereenvolgens Charlotte Verhaegen, Lies Vermont en Lore Vanclooster. Tijdens het fietsen over 45 kilometer kwam bij de mannen ook nog Arne Devliegher (LTTD) uit De Panne op vraag van zijn trainer Peter Croes opzetten. Samen met Lagae ging hij op zoek naar De Hertog. Bij het ingaan van de wissel volgde het tweetal op nog een twintigtal seconden.

Bij de dames won Xenia Luxem (midden) voor Lore Vanclooster (links) en Lies Vermont.
Bij de dames won Xenia Luxem (midden) voor Lore Vanclooster (links) en Lies Vermont.© (Foto ACR)

In de afsluitende tien kilometer lopen over drie lussen rond de kerk van Sint-Joris kwam De Hertog als eerste de eerste keer door, de tweede keer was dit Lagae en zo leek de triatleet uit Lauwe, na zijn eerste winst ooit in het Antwerpse Meer de week voordien, opnieuw op een zege af te stevenen. Maar Devliegher, die als een sterke loper gekend, zes weken geleden nog zijn hand brak, bleef zijn hoge tempo echter aanhouden. Hij zette door en kon anderhalve kilometer voor de eindmeet nog Lagae voorbij lopen. Hij finishte in 1u53’58” voor Lagae (1u54’08”) en De Hertog (1u57’11”).

Oost-Vlaming Michael Dewilde werd vierde en Niels Vandenbroele uit Tielt vijfde.

Bij de dames was Xenia Luxem uit Wilrijk outstanding. Zij haalde het in 2u10’58” voor de West-Vlaamse Lore Vanclooster en Lies Vermont uit Menen.

(ACR)