Arne Devliegher negende in halve Iron Man van Vichy

Arne Devliegher aan het werk op de triatlon van Oostkerke. © ACR

De triatleet uit De Panne eindigde na een sterk loopnummer op de negende plaats. De wedstrijd op de halve afstand in Frankrijk bestond uit 1,9 km zwemmen, 90 km fietsen en 21 km lopen. De winst was voor de eerste keer voor een Fransman, Yohan Le Berre.

Aan de start verschenen veel Belgen, net als bij de Pro’s: de provinciegenoten Hannes Cool uit Roeselare en Hannes Callebaut uit Izegem.

Het zwemmen had plaats in het Lac d’Allier, waar de Belg Kjel De Hertog in een groepje van vijf als eerste uit het water kwam. Hannes Callebaut volgde op bijna een minuut op de zesde plaats. Tijdens het fietsen kwam de Fransman Le Berre opzetten en trok hij met bijna twee minuten voorsprong de tweede wisselzone in. Die voorsprong gaf hij tijdens het lopen niet meer uit handen. Hij won na een race van 3 uur, 57 minuten en 12 seconden. Arne Devliegher (Leie Triatlon Team Deinze ) maakte tijdens het lopen een knappe remonte en eindigde als eerste landgenoot op een negende plaats in 4u13’50”. Hannes Callebaut werd zeventiende na Kjel De Hertog.

De Bruggeling Kenny Couvreur, de zoon van gewezen voetballer Francis Couvreur en een clubgenoot van Devliegher bij LTTD, kwam als eerste over de finish bij de jongens onder 25 jaar. Hij finishte in 4:29:06. Zondag heeft in Vichy de Ironman op de volledige afstand plaats.

Arne Devliegher won eerder dit jaar al de Kallemoeietriatlon in Oostkerke. (ACR)