Apolloon stunt en speelt halve finale beker van België

Jan Steenhoudt probeert te scoren tegen Eynatten-Raeren. (Foto Bart) © VDB
Christof Decraene

De Kortrijkzanen versloegen voor eigen volk eerstenationaler Eynatten-Raeren met 33-31.

Wat niemand voor mogelijk hield, is toch gebeurd: Apolloon Kortrijk, leider in Liga 1, won zijn kwartfinale in de beker van België tegen Eynatten-Raeren, het nummer vijf in eerste nationale. Een stunt van formaat, zeker omdat Kortrijk in de tweede helft lange tijd op achterstand stond.

Aan de rust stond Apolloon nog altijd in het zog van de bezoekers: via 8-8 werd het 8-12, maar er werd gepauzeerd bij 12-14. In de tweede helft sloegen de bezoekers een nieuwe kloof van vijf doelpunten: 14-19 en 24-29 voorbij halfweg de tweede helft. Maar in een fantastische slotfase kon een fysiek sterk Kortrijk toch nog de bovenhand halen: het werd 33-31 na een collectief sterke prestatie.

Apolloon mag zich nu opmaken voor een halve finale tegen Hasselt, Bocholt of KV Sasja, drie teams uit de Bene-League. Die halve finale wordt in maart afgewerkt op het veld van de laagst spelende ploeg en dat is Kortrijk sowieso. Het is de tweede keer dat de heren van Apolloon een halve finale spelen: dat gebeurde precies 25 jaar geleden ook al. Toen werd verloren van Beyne. (CDW)