Apolloon laat zege liggen tegen matig Doornik

© (Foto JS)

Apolloon Kortrijk is er niet in geslaagd een tweede overwinning van het seizoen te boeken. Paars-wit leek lang op weg naar de twee punten, maar deed zichzelf meermaals de das om met knullig balverlies en dito afwerking (27-26).

Eerste helft met twee gezichten

Apolloon maakt geen al te makkelijk seizoensbegin mee. Na een nederlaag in Houthalen werd er gelijkgespeeld tegen Eynatten en Merksem, en gewonnen van Visé. Met Doornik, tweede in het klassement, kwam er op papier opnieuw een moeilijke tegenstander aan voor T1 Koen Nel en de zijnen.

In de beginfase van de eerste helft liet thuisploeg Doornik zijn supporters kraaien van plezier. Les Tournaisiens sloegen al snel een kloof van drie doelpunten, die ze tot en met de twaalfde minuut in stand konden houden (9-6).

In het tweede kwartier sloeg de motor bij Apolloon aan. De Kortrijkzanen zetten een potige verdediging neer in de Hall des Sports, waardoor de thuisploeg in achttien minuten slechts vier keer tot scoren kwam. Apolloon zelf vond wél vlot de weg naar het doel. Rusten bij 13-15.

Onbegrijpelijke balverliezen bezorgen Apolloon zure nederlaag

De mooie voorsprong van de bezoekers verdween als sneeuw voor de zon in de tweede periode (18-17, 8′). Toch hielden beide teams elkaar lange tijd in evenwicht, en Apolloon sloop tien minuten van het einde zelfs nog even weg van Doornik (23-23).

Maar daarna stokte het aanvalsspel bij de Kortrijkzanen. De spelers vergaten steevast hun noeste arbeid (en die van de keepers) in de verdediging te belonen in de daaropvolgende aanval, waardoor Doornik opnieuw op voorsprong klom (24′, 25-24).

In de laatste zes minuten scoorden beide teams nog elk twee keer. In de laatste seconden kreeg Apolloon nog dé kans om een gelijkspel uit de brand te slepen, maar opnieuw boorde een misverstand die hoop de grond in. Eindstand: 27-26.

Apolloon heeft nu slechts vier punten gesprokkeld uit vijf wedstrijden, en staat daarmee op een gedeelde vierde plek, want ook Gent, Sasja en Visé tellen vier punten. Volgende zaterdag trekt Apolloon naar Merksem voor de 1/16e finales van de BvB.