Apolloon-coach Koen Nel: “Waarom geen plaats in de top drie?”

Koen Nel wil graag meer dan alleen maar het behoud afdwingen met Apolloon Kortrijk. © VDB
Redactie KW

De Kortrijkse handbalformatie Apolloon is zijn eerste seizoen in tweede nationale uitstekend gestart. Met een knappe 33-30-zege tegen Eupen raast hun trein gewoon verder op de snelheid waarmee ze vorig seizoen de titel én een onvergetelijke halve finale in de beker tegen Sasja behaalden. Wie stopt coach Koen Nel en de zijnen?

“Zo’n eerste wedstrijd van het seizoen is altijd een stap in het onbekende, wat meteen extra druk met zich mee brengt. Bovendien weet je als trainer dat winst op een openingsspeeldag de bevestiging is van het vele harde werk tijdens de voorbereiding”, aldus Apollooncoach Koen Nel. “Voor mijn spelers was deze partij mentaal belangrijk omdat ze zo konden zien dat ze het niveau aankunnen en dat ze sterk bezig zijn. Voor mezelf weet ik dat we hierop voort kunnen bouwen. Daarom vind ik een openingswedstrijd een sleutelmach in een seizoen.”

Uiteraard zijn er altijd aandachtspunten. “Tegen Eupen was onze eerste helft zodanig dominant (20-11, red.), dat een terugval na de rust bijna onvermijdelijk was. Onze jeugdigheid enerzijds en de ervaring van de Eupen-spelers anderzijds is daar een verklarende factor. Maar het doet niets af van mijn tevredenheid als coach, zowel over het resultaat als over ons geleverde spel.”

Koen Nel is aan zijn derde seizoen als coach van Apolloon begonnen. “En we kunnen intussen terugvallen op een standaard manier van spelen. Het is wel zo dat we vanaf nu meer rekening zullen moeten houden met de fysieke sterkte van bepaalde tegenstanders. Doelpunten maken, dat kunnen we. Apolloon is gekend voor zijn lang uitgesponnen aanvallen over vele stations.”

Ambitie

Onze snelheid van uitvoering is goed, maar aan de timing is nog werk. De grootste opdracht zit hem in verdedigend opzicht. Door voldoende te storen en onze tegenstander niet op snelheid te laten komen, moeten we dat trachten op te vangen. ‘De aanval is de beste verdediging’ is zeker een leuze die opgaat voor Apolloon.”

“Ik vind het moeilijk om uitspraken te doen over waar ik dit seizoen wil eindigen. Met allemaal nieuwe ploegen kan ik dat niet voorspellen. Het behoud in tweede afdwingen is een doel, maar ik ben ook ambitieus, dus waarom niet mikken op een plaats in de top drie? Bovenal wil ik een aantal spelers naar een hoger niveau tillen, alsook het geheel rijker maken, zodat we bijvoorbeeld meerdere verdedigingssystemen kunnen hanteren en intelligenter kunnen omgaan op het veld”, besluit Koen Nel. (GH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier