Anthony Mathijs met Apolloon Spurs tegen HBC Izegem van neef en oom: “We willen ze sowieso terugpakken”

Anthony Mathijs, hier tegen Doornik, kijkt uit naar de confrontatie tegen Izegem. (foto ELD) © ELD
Redactie KW

De heren van handbalclub Apolloon Spurs wonnen vorig weekend in eerste nationale eenvoudig van de buren uit EHC Doornik met 29-17. Zondagnamiddag staat in de Lange Munte de clash tegen HBC Izegem op het programma.

“De zege tegen Doornik ging eigenlijk moeilijker dan verwacht”, vertelt Anthony Mathijs, goed voor vier doelpunten. “De eerste helft hadden we het niet onder de markt met de Waalse formatie. We begonnen goed, maar kenden al snel een dipje. Tegen iets mindere ploegen is de motivatie misschien iets minder, en ga je mee in hun spel. Gelukkig kwam er een betere tweede helft waar we eenvoudig de punten thuis hielden.”

Neef en oom

Zondag komt Izegem, dat de Spurs uitschakelde voor de Belgische Beker, op bezoek. “We zullen in ieder geval uit een ander vaatje moeten tappen”, gaat de Kortrijkzaan verder. “Ze deelden vorig weekend nog de punten met Sasja (22-22) dat nog ongeslagen is. Extra pigment is dat ik mijn neef Ruben Mathijs en oom Robin Mathijs, die er trainer is, tegenover mij krijg. Deze wedstrijd leeft dus wel in de familie.”

We zullen uit een ander vaatje moeten tappen

Dit soort duels zorgt volgens Anthony Mathijs enerzijds voor stress, maar anderzijds voor heel veel motivatie. “Deze match wil je altijd winnen. Het is een derby en dat is heel belangrijk. We willen een statement maken tegen hen. Revanche? Sowieso willen we ze terugpakken voor de bekeruitschakeling enkele maanden terug. Op dat moment waren wij absoluut nog niet goed. Het draaide alles behalve gesmeerd, en misschien was de motivatie iets minder. We willen immers alles op de competitie zetten.”

Collectief

“Izegem heeft een heel brede kern waar het gevaar uit elke hoek kan komen. Defensief zijn ze goed en er lopen topspelers rond. Ze weten hoe ze moeten verdedigen op ons en maken daar gebruik van. We zullen er als ploeg moeten staan. Acteren we zoals tegen Doornik, waar we te individueel voor de dag kwamen, dan maken we geen kans. Het belangrijkste zal zijn dat we er collectief staan.”

Corona

Anthony kan alvast terugblikken op een sterke partij vorig weekend. “Ik mag inderdaad tevreden zijn. Ik kreeg de week voordien te maken met corona en was er niet bij tegen Gent. Ik trainde een weekje, maar dat was heel speciaal. De luchtwegen pruttelden tegen, waardoor ik af en toe naar de kant moest. Gelukkig merkte ik er tijdens de wedstrijd niet veel meer van. Dat we het meest scoren van alle ploegen? Dat wil ook zeggen dat we er meer tegen krijgen. Dat is een beetje gelinkt aan elkaar. Wij shotten snel, waardoor de tegenstander sneller in de tegenaanval gaat. Daardoor krijgen we al eens het deksel op de neus”, besluit Anthony Mathijs. (ELD)

Zondag 21 november om 17 uur: Apolloon Spurs – HBC Izegem.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.