Annelies Demuynck en Davy Stieperaere winnen Dwars door Mariakerke

© FRO
Redactie KW

De weergoed waren De Handelaarsbond van Mariakerke gunstig gezind en bij een zonovergoten hemel konden 248 deelnemers starten in Dwars door Mariakerke, de elfde wedstrijd van het Oostends Loopcriterium. De dames en de heren +65 moesten 7km lopen, de andere heren liepen 10,5km.

Bij de dames stond er weer geen maat op de Bredense ‘sneltrein’, Annelies Demuynck. Ze liep de 7km in 26’09”, 18 seconden vlugger dan Lies Deruddere, meervoudig eindwinnares van het OLC uit Wevelgem. Derde werd veterane Christine Mox uit Anderlecht, voor Laure Haeve (Oudenburg) en Liesbeth Capon (Torhout).

De top 4 bij de dames
De top 4 bij de dames© FRO

Bij de heren liepen favoriet Davy Stieperaere (Wevelgem) en Bruggeling Stijn Lycke direct aan de leiding. Bij de eerste doortocht aan de streep hadden ze al een grote voorsprong op een groep met Dries Bafcop (De Panne), Patrick Jonckheere (Alveringem), Corentin Minne (Wemmel), Bjorn Verpoorte (Lombardsijde), Alain Geerts (Impe) en Frederik Declercq (Oostende).

In de tweede ronde koos Stieperaere het hazenpad en de andere lopers vochten voor de ereplaatsen. Stieperaere finishte in 34’38”, bijna één minuut sneller dan Stijn Lycke. Dries Bafcop maakte het podium volledig op meer dan twee minuten. Patrick Jonckheere, de leider in de tussenstand van het criterium, bewees zijn regelmatigheid en pakte de vierde plaats voor Alain Geerts en Corentin Minne.

De volgende wedstrijd van het OLC is op woensdag, 3 september, ‘Rond de Nieuwe Koerswijk’.

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier