Annelies Brak en Davy Stiepereaere winnen Strandloop Bredene

Redactie KW

De Strandloop van Bredene, zevende wedstrijd van het Delhaize Kustcriterium 2018, werd dinsdagavond voor de eerste keer georganiseerd door vzw Twins, met start en aankomst op het strand. Met 25 kinderen voor de Kids Run en 180 deelnemers voor de Beach Run waren de organisatoren, gezien de stevige wind, best tevreden.

Voor de Beach Run moesten alle deelnemers 8 km lopen. Topfavoriet Davy Stieperaere, leider in het criterium, pakte meteen de kop en tegen wind liet hij zijn concurrenten achter zich. Bij de doortocht aan het clubhuis, na vier kilometer, had hij al een ruime voorsprong op het trio Fischer-Brysbaert-Hosten. In het tweede gedeelte, richting Oostende, veranderden de posities niet meer. Davy Stieperaere (Wevelgem) liep gezwind naar de zege in 26’58”. Oostendenaar Benny Fischer naderde tot op 14 seconden en werd tweede. Kevin Brysbaert (Westvleteren) hield Martijn Hosten (Ichtegem), Wesley Soors (Brugge) en Jasper Vitse (Bredene) achter zich in de strijd voor de derde plaats.

Annelies Brak en Davy Stieperaere waren de winnaars van Twins Beach Run.
Annelies Brak en Davy Stieperaere waren de winnaars van Twins Beach Run.© (Foto FRO)

Bij de dames domineerde de Bredense triatlete, Annelies Brak, de wedstrijd. Ze liep na één kilometer al aan de leiding en behield die plaats tot aan de streep. Ze won in 31’39”, met meer dan een minuut voorsprong op Emelie Butseraen en bijna drie minuten voor Lies Deruddere.

De 8ste wedstrijd van het kustcriterium is de Sirene Jogging in Middelkerke, op zondag 19 augustus, 8 km.

(FRO – Foto’s FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier