Andy Vanhaelwijn (Ingelmunster) wint Breugelloop

Het podium bij de mannen 10 km met v.l.n.r.: Benjamin Demarcke (2de), Andy Vanhaelewyn (winnaar) en Carlos Coysman (3de). (Foto WO)
Redactie KW

In Rekkem ging de overwinning op de 10 km in de Breugeloop naar Andy Vanhaelewijn van VTI uit Ingelmunster. Hij werd winnaar voor Rekkemnaar Benjamin Demarcke.

Carlos Coysman (Wevelgem) werd derde en Françis Descamps (Roeselare) en Robin Soens (Lauwe) vervolledigden de top-vijf. Bij de dames stond geen meesterschap op Charlotte Vervenne uit Menen. Zij haalde het met vele minuten voorsprong op Sophie Byster (Wevelgem) en Edith Potteau (Dadizele).

Op de 4,8 km ging de zege naar Koen Van Hamme (Bissegem) van AB Marke. Hij hield Sander Cottignie (Dadizele), Laurence Vanneste (Wevelgem), Gino Bonte (Dadizele) en Ward Couckuyt (Ingelmunster) achter zich. Bij de dames was Tracy Vullers van AVI uit Ingelmunster de beste voor Caroline Migneret (Heule) en Joke Breye (Wevelgem). De bezetting met 66 deelnemers aan de 10 km en 93 aan de 4,8 km was niet bijzonder groot maar het Europees voetbalkampioenschap zal daar wel voor iets tussen gezeten hebben. (WO)