Andy Vanhaelewyn wint Daiselrun in Dadizele

© ©2017 Jan STRAGIER

Ingelmunsternaar Andy Vanhaelewyn won zaterdag de Daiselrun, een stratenloop over 10 km in een organisatie van atletiekclub voor Vrije Sporters Dapalo Dadizele.

In een overladen atletiekweekend nam ruim een 80-tal lopers en loopsters, zowel aangeslotenen als niet aangeslotenen bij de VAL, deel aan de Daiselrun die met de twee beklimmingen van de Bakkerhoek en een stevig opzettende wind best in de kuiten kroop. De latere winnaar, oud-Daiselnaar Andy Vanhaelewyn en de latere tweede Stijn Vermeulen nestelden zich al na de inloopronde op kop en zouden stelselmatig de voorsprong uitdiepen. Na de eerste grote ronde had Vanhaelewyn zijn dichtste concurrent al teruggeslagen om afgescheiden na de tweede grote ronde de aankomstlijn te overschrijden. Hij finishte in een tijd van 35’35” voor Stijn Vermeulen van Dapalo die 20″ later de aankomstlijn bereikte. Gautran Halsberghe van Dapalo werd verdienstelijk derde op 1’05”.

Bij de dames won Nel Van Damme van Hermes Oostende in 42’58” de wedstrijd met een ruime voorsprong op Els Van Oost van Dapalo, Sophie Tuttens werd derde.

De zege in de jogging – die over 3,8 kilometer liep – ging ging bij de heren naar Daiselnaar Joran Naert die primus werd van een 70-tal deelnemers voor Andy Rietmaeker en Gauthier Vandevijvere. Eerste dame hier was Charlotte Vervenne van Menen die Alana Polfliet en Naomi Clinckemaillie van de eerste plaats hield. In het voorprogramma waren er ook loopwedstrijden voor de jeugd. (RBD)