Andy Vanhaelewyn en Elke Verleyen winnen Krottegemse Corrida in Roeselare

Het podium bij de heren met v.l.n.r. Joachim Van Haecht, winnaar Andy Vanhaelewyn en Alexander Eggerick. © SM
Stijn Moerman

Op donderdag 5 mei vond op de gelijknamige wijk in Roeselare de Krottegemse Corrida plaats. De lopers en talrijke toeschouwers genoten van het mooie weer op deze tweede manche van Roeselare Loopt.

Om 16.15 uur ging de Krottegemse Corrida onder zomerse temperaturen van start met de verschillende kidsruns rond deOnze-Lieve-Vrouwemarkt, gevolgd door de jogging over 5,2 km om 17 uur. Bij de eerste passage streden drie lopers nog zij aan zij voor de overwinning. Die ging uiteindelijk naar Hannes Cool. De Geluwenaar haalde het voor Rumbekenaars Eduard Verstraete en Loïc Van Oost. Bij de dames kwam Marie Depoortere uit Hulste als eerste over de streep, voor de Roeselaarse dames Jolien Debaere en Sanne Arteel.

Om 18 uur werd het startschot gegeven voor de 10,4 km, die dit jaar omgedoopt werd naar de Passchendaele Run. Daarmee wil de organisatie aandacht schenken aan WO I en de slag van Passendale, in 2017 exact honderd jaar geleden. Onder de stralende zon sloeg Andy Vanhaelewyn halfweg al een kloofje en gaf dat niet meer uit handen. De Ingelmunsternaar haalde het met een mooie voorsprong op Roeselarenaar Joachim Van Haecht en Pittemnaar Alexander Eggerick. Bij de dames begon Hilde Hindryckx goed aan de wedstrijd, maar de Roeselaarse moest uiteindelijk tevreden zijn met de tweede stek na Elke Verleyen uit Izegem, die zichzelf opvolgt als winnares van de Krottegemse Corrida. De derde plaats was voor Emma Boone uit Gits.

(SM)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare van vrijdag 13 mei.