Andy Vanhaelewijn en Charlotte Vervenne schrijven Rumbeke Loopt op hun naam

Het podium bij de dames op de 11,4 km met v.l.n.r. : Saskia Vens, winnares Charlotte Vervenne en Elke Verleyen. © SM
Stijn Moerman

Onder een stralende zon stonden er iets meer dan 250 deelnemers aan de start van de verscheidene wedstrijden van Rumbeke Loopt, de vijfde manche van het criterium Roeselare Loopt.

Het evenement Rumbeke Loopt, een organisatie van vzw Rista en KAVR, ging om iets voor 15 uur van start met de allereerste editie van de Kloen Kidsrun. Daarin gingen 25 jongelingen van start. De zege ging naar Flore Vandenbroucke, die het haalde voor Faro Pannecoucke en Daphne Deseyn.

Om 15 uur werd dan het startschot gegeven voor de wedstrijd over 3,8 km, waar zich net geen 100 deelnemers voor inschreven. In een langgerekte sprint stond er geen maat op Thomas Dekeyser. De Koekelarenaar haalde het voor zijn medevluchter Remi Demyttenaere uit Lendelede. Rumbekenaar Mathias Hoornaert legde iets later beslag op de derde stek. Bij de dames ging de overwinning naar de ervaren Patricia Delvael. De Rollegem-Kapelse kreeg op het podium het gezelschap van de Roeselaarse Alisa Spriet en de Rumbeekse Mieke Messiaen, die door haar eigen wijk liep.

De hoofdwedstrijd van 11,4 km ging om 15.45 uur van start met zowat 135 lopers. Er ontstond meteen een kopgroep van een viertal lopers, maar op het einde van de tweede ronde hadden Wim Vlieghe uit Roeselare en Alexander Eggerick uit Pittem een kloofje geslagen. Andy Vanhaelewijn volgde op kleine afstand, maar leek een vogel voor de kat. Dat was echter buiten de Ingelmunsternaar zelf gerekend. Hij sloot halverwege de slotronde aan bij de twee koplopers en verschalkte in de slotfase Wim Vlieghe, die even daarvoor nog een aanval geplaatst had. Alexander Eggerick legde beslag op de derde podiumplaats.

Bij de dames liep Charlotte Vervenne uit Menen van bij de start alleen op kop. Even verderop volgden Elke Verleyen uit Izegem en Saskia Vens uit Roeselare. De Menense deelde haar wedstrijd goed in en haar overwinning kwam niet meer in gevaar. Saskia Vens liet haar metgezel in de laatste ronde nog in de steek en finishte als tweede. Elke Verleyen kwam als derde over de streep.

(SM – foto SM)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare van vrijdag 16 september.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.