Andy Murray schakelt Kimmer Coppejans uit in Antwerpen

© belga
Redactie KW

Kimmer Coppejans (ATP-158) heeft zich dinsdag in Antwerpen niet voor de achtste finales van het European Open (635.750 euro) kunnen plaatsen. De 24-jarige Oostendenaar moest in de eerste ronde in 1 uur en 44 minuten met 6-4 en 7-6 (7/4) het onderspit delven voor de Schot Andy Murray (ATP-243).

“Ik ben tevreden, heb goed gespeeld, vooral in de tweede set. In de tiebreak stond ik 1-3 voor, maar dan kwamen enkele foutjes me duur te staan. Het was super om zo’n wedstrijd te spelen. Winnen was natuurlijk nog mooier geweest, maar ik heb toch getoond dat ik het zo’n speler lastig kan maken, al was Murray ook niet helemaal top vandaag. Ik doe hier heel veel ervaring mee op en haal er het vertrouwen uit dat ik naar de top honderd door kan stoten. Ik speelde een constant seizoen, maar een uitschieter ontbrak. Misschien moet ik in de toekomst meer op hardcourt spelen.”

“Dat zou hij moeten doen, want hij heeft er het spel voor”, beaamde Murray. “Ik weet niet waarom hij het niet vaker doet. Hij beweegt goed, is snel en heeft een goede timing. Hij heeft niet veel nodig om helemaal door te breken, maar het is moeilijk om de top te bereiken als je maar op één ondergrond speelt.”

Over zijn eigen wedstrijd was Murray niet helemaal tevreden. “Mijn opslag kon beter en ket killer instinct ontbrak. In mijn beste dagen had ik dat wel, nu laat ik het al te vaak tot een driesetter komen. Aan het einde van de tweede set kreeg ik kansen om te winnen, maar toch liet ik het nog tot een tiebreak komen en daarin is alles mogelijk. Als ik mezelf een cijfer op tien moest geven, zou het een vijf zijn, maar ik ben vaak te kritisch voor mezelf. Het positieve is dat ik geen pijn meer heb en van het tennis kan genieten. Ik zal alleszins proberen om het toernooi te winnen. Mijn vrouw vertelt me dat de baby toch pas over een paar weken komt.”

Om een plaats in de kwartfinales neemt voormalig nummer een van de wereld Murray het op tegen de winnaar van het duel tussen het Uruguayaanse achtste reekshoofd Pablo Cuevas (ATP-45) en de Boliviaan Hugo Dellien (ATP-79).

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier