Andy Lefevere pakt zevende zege in Hemicuda Rally

Andy Lefevere heeft voor de zevende keer de Hemicuda Rally gewonnen. De Stadenaar ging in Koekelare Steve Bécaert (Ford Fiesta R5) en David Campling (Subaru Impreza WRC) vooraf.

© (Foto DM)

De 19de Hemicuda Rally begon met een valse noot. Paul Lietaer (Ford Escort Cosworth) velde op de openingsproef een elektriciteitspaal en daarmee was meteen één van de podiumkandidaten uitgeschakeld. Andy Lefevere toonde ondertussen dat zijn nieuwe Porsche 997 GT3 stilaan op punt staat. De Stadenaar verzamelde in de eerste ronde meteen een bonus van 13″ op Poperingenaar Steve Bécaert, die de Ford Fiesta R5 MK 2 van J-Motorsport verder kwam ontdekken.

Lefevere ging in de volgende rondes op zijn elan door en maakte daarbij vooral het verschil op de snelle proef van Houthulst. Na zes besttijden op negen proeven mocht hij voor de zevende keer zegevieren in Koekelare. “Na de Omloop van Vlaanderen hadden we tal van veranderingen aangebracht aan de auto, onder andere aan de ophanging en kashoogte. Ik had tot dan geen vertrouwen in de wagen, maar vandaag wel”, vertelde Lefevere na afloop.

Bécaert moest uiteindelijk 38″ toegeven en voegde nog maar eens een tweede plaats aan zijn palmares toe. “Er was niets te doen aan Andy vandaag”, gaf Bécaert toe. “Maar op de snelle proef van Houthulst verloren we wel telkens tien seconden tegenover de Porsche. Ik heb me wel volop geamuseerd met de Fiesta.”

Vierde seizoenszege voor Syx

De strijd om de derde plaats was lange tijd een duel tussen Dikkebusnaar Bjorn Syx (BMW M3) en Poelkapellenaar Philip Barbier (Mitsubishi Lancer Evo X), maar in de slotronde moesten ze allebei buigen voor de Brit David Campling (Subaru Impreza WRC S10). Barbier klopte Syx uiteindelijk met negen seconden, terwijl de Ier John Reddington nipt Kurt Boone (Mitsubishi Lancer Evo 6) wist af te houden in de strijd om de zesde plaats. Andy Heyrick (Subaru Impreza), Bert Coene (Mitsubishi Lancer Evo X) en de Nederlander Hein Jonkers (Mitsubish Lancer Evo 6) maakten de top tien compleet.

Na het forfait van Stefaan Stouf en de vroege opgave van Paul Lietaer lag de weg naar een nieuwe zege bij de Historic wijd open voor Bjorn Syx. De BMW-rijder scoorde zijn vierde zege van het seizoen met ruime voorsprong op thuisrijder Bert Cornelis, winnaar in Divisie 4 in zijn Opel Monza. Cedriek Merlevede (Opel Ascona) finishte als derde voor Houthulstenaren Stefaan Prinzie (BMW M3) en Geert Lacour (Porsche 911).

In Divisie 1-2 stond opnieuw geen maat op Stefaan T’Joens. De Mitsubishi-rijder haalde het bij de standaardwagens met meer dan vier minuten van Jeroen Vanhoutte (Subaru Impreza). Eddy Van de Vivere (Subaru Impreza), Luc Diet (Peugeot 106) en Stefaan Notredame (Renault Clio) vervolledigden de top vijf.

(JDH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.