https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Amy Naert maakt profdebuut in Izegem

De organisatoren van Izegem boks Rudi Compernol en Wouter Dujardin. © foto Bart
Lode Blomme

Op de affiche van de traditionele 1 november-meeting in Izegem staan nog vijf profkampen, waaronder die van Meriton Karaxha voor de Benelux-titel. Er zijn ook vijf amateurkampen.

In de amateurkampen mogen enkele boksers van BC Respect Lauwe, Kings Cobra Brugge, BC Monteyne Ingelmunster en Deco BT Harelbeke het publiek opwarmen. Bij de profs is het in de eerste plaats uitkijken naar Amy Naert. De Ingelmunsterse van Deco Boxing Team zet na een mooie carrière bij de amateurs de stap naar de profs en hoopt in Izegem haar carrière te lanceren. Haar tegenstandster uit Brussel Calliope Slagmulder heeft Griekse roots en maakt eveneens haar profdebuut.

Voor Sergei Ballegeer wordt het in Izegem een mooie test tegen Fred Vouta uit parijs. De ‘Beer van Brugge’ won 3 van zijn 4 profkampen en mag zich opmaken voor een evenwichtige kamp tegen een degelijke Fransman, die zijn twee profkampen won.

Twee punchers

Liridon Fazliu was ook eerst aangekondigd op de affiche, maar zal toch niet boksen in Izegem. Voor Angelo Turco wordt daarom een nieuwe tegenstander gezocht.

Olivier Muny (Enghien), een beginnende bokser die graag spektakel brengt, neemt het op tegen Brusselaar Jamal Eddine Mahouti en met Denis Rosescu (Moorslede) en de Fransman Mehdi Privat staan twee punchers tegenover elkaar.

Benelux-titel

Hoofdkamp in Izegem is er een voor de Beneluxtitel tussen Meriton Karaxha en Emanuele Cavallucci. Normaal zou ‘Mr. TNT’ het in Izegem opnemen tegen Steve Jamoye, maar die laatste moet forfait geven met rugklachten.

Hoewel Emanuele Cavalucci een Italiaan is, kan Karaxha toch voor de Beneluxtitel kampen. Wint de Antwerpenaar, dan zal hij zijn titel normaal met kerstdag in Izegem verdedigen tegen Steve Jamoye. Verliest Karaxha in Izegem tegen de Italiaan, dan blijft de Beneluxtitel vacant.

Boksgala Izegem, 1 november, sporthal De Krekel Izegem.

Organisatoren: Rudi Compernol en Wouter Dujardin.

Tickets: staanplaats 20 euro, zitplaats 30 euro, tribune 40 euro, vip café 70 euro, vip 150 euro. Tickets in voorverkoop: café ‘t Elfde Gebod in Izegem of bij de organisatoren.

Publieke weging op 31 oktober om 18 uur in café ‘t Elfde Gebod.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.