Amélie (14) proeft van alle disciplines van atletiek

Amélie Saint-Germain. (foto SBR)
Redactie KW

De 14-jarige Amélie Saint-Germain is momenteel één van de actiefste clubleden van AC Staden deze winter.

Naast enkele veldcrossen komt ze ook regelmatig aan de start van een indoormeeting. Dat was onder meer vorige zondag het geval in Antwerpen. “In oktober heb ik eventjes het gaspedaal gelost qua trainingsritme om mij voor te bereiden op het winterseizoen”, opent de leerlinge economie-wetenschappen.

“Sindsdien train ik opnieuw twee maal per week in Staden met coach Koenraad Decroos en één keer solo in het bos van Houthulst. Ook pik ik geregeld een wedstrijdje mee. Iets waar ik nu nog meer dan ooit naar uitkijk sinds die coronaperiode.”

“Ik probeer trouwens alle disciplines van atletiek uit, gaande van cross tot de kamp- en loopnummers op een pistemeeting. Aan de uitslagen hecht ik niet zo’n belang. Het is natuurlijk wel eens mooi om op een podium te staan of een medaille te pakken, maar mij is het in deze campagne voorlopig nog niet gelukt. Meestal eindig ik ergens halverwege het deelnemersveld. Voor mij telt het plezier en lopen is echt een sportieve uitlaatklep.”

Indoormeeting

Zondag pikte je een indoormeeting mee in Antwerpen. Daar had je een echt doel? “De voorbije maanden ervaarde ik niet echt de goeie tactiek onder de knie te hebben. Samen met trainer Koenraad hebben we daar keihard aan gewerkt in Staden, en nu heb ik het gevoel dat het ook in deze discipline beter loopt.”

Voor de VAL-wedstrijden loopt ze in het shirt van KAVR, waarmee AC Staden samenwerkt. “Ik kijk echt uit naar de komende zomer, die hopelijk vol wedstrijden zit. De voorbije twee jaren was dit door corona veel minder”, besluit de Houthulstse die al sinds het derde kleuterjaar actief is binnen de atletiek.

“Vele leeftijdsgenootjes kiezen voor dansen of turnen, zelf heb ik geen schrik van een spatje modder.”

(SBR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier