Ambitieus TTC El Pozo Jabbeke mikt met A-ploeg op promotie naar tweede provinciale

TTC El Pozo Jabbeke met v.l.n.r.: Cédric Vansteelandt, Robin Devlieger , Henk De Schacht, Jonas Mylle, Tom Scholdis, Dirk Vansteelandt, Nicolai Allegaert, Jasper Cools, Pieter Verbeke, Sander Cools, Matthias Hoffman en Marc Chys. (Foto ACR)
Redactie KW

In het tafeltennis wil TTC El Pozo Jabbeke dit seizoen met de A-ploeg naar de tweede provinciale afdeling promoveren. “We haalden er drie nieuwe spelers bij. De andere drie ploegen willen we handhaven en zij zijn boven de verwachtingen ook goed bezig.”

De drie nieuwelingen die TTC Jabbeke kwamen en op een hoger niveau speelden zijn Pieter Verbeecke en Christophe Seyen, beiden van Oostende. Er is ook nog Joeri Hautekiet van Brugge. “Twee van hen kwamen eerder al voor TTC Jabbeke uit. Er zijn ook enkele eigen leden die in klassement zijn gestegen. Het is de droom van velen om in tweede te kunnen spelen”, benadrukt voorzitter Hans D’hoore.

“Onze club bestaat uit een bonte mix van spelers: de jongste is 11, de oudste 78”

De A-ploeg staat halfweg de competitie in derde afdeling D eerste met twee punten voorsprong op TTC Meulebeke E. De tweede ploeg speelt eveneens in derde afdeling en staat momenteel vierde, maar dan wel in de B-reeks. TTC El Pozo Jabbeke C speelt in de vierde afdeling en staat op een tweede plaats met vier punten achter leider TTC Sportline D. In vijfde afdeling B is de vierde Jabbeekse ploeg actief. Zij staan eveneens tweede op een punt van TTC Jong Gullegem L.

Alle ploegen tafeltennisten zaterdag in eigen zaal. “We hebben er de ruimte voor. Dat is een voordeel en het is leuk om met z’n allen samen te zijn. We vormen een heel hechte groep goede vrienden. Onderling komt iedereen tegen iedereen uit om te spelen”, weet Henk Deschacht als bestuurslid.

Jeugd

TTC Jabbeke heeft ongeveer 50 leden. Op training is de helft van de zaal in gebruik, met twaalf tafels. “Onze trainingsavond op dinsdag van 19 tot 22 uur zit goed vol. Recreant of niet, iedereen is welkom“, vult de voorzitter aan. “We hebben tevens veel jonge tafeltennissers. Louis Vandamme is een B-speler en verzorgt de jeugdtrainingen. Onder meer aan hem hebben wij de goede instroom bij de jeugd te danken. Hij begeleidt de jongeren echt wel goed, motiveert ze en brengt ze veel bij. Een pluspunt voor onze club.”

Tafeltennis wordt in diverse clubs in familieverband gespeeld. Ook in Jabbeke hebben ze ouders die hun kinderen kunnen warm maken voor de sport. “Er zijn broers, zussen en zelfs tweelingen die bij ons komen. Zij gaan tevens in competitie, in een mix met wat oudere en ervaren spelers. Onze jongste is Tristan. Hij is elf jaar en speelt in competitie. Fernand Deschacht is met zijn 78 jaar dan weer het oudste lid”, weet de voorzitter.

Financieel en sportief gezond

Hij heeft met zijn club ook een ambitie op langere termijn. “We willen op de eerste plaats financieel en sportief gezond blijven. Niet gemakkelijk, want tafeltennis is een kleine sport. Om rond te komen, dienen we dan ook veel acties te ondernemen. Zoals onze jaarlijkse grote maaltijd, dit seizoen met de steun van de vele vrijwilligers op 17 maart.”

“Ons lidgeld bedraagt nu al voor het twaalfde jaar op rij 100 euro. We willen dit zo lang mogelijk behouden, maar het moet ook haalbaar blijven. Onze grootste doelstelling dit jaar is dat onze A-ploeg zeker kampioen kan worden, zodat zij na zes jaar opnieuw in tweede aan de slag kunnen en we dan in iedere provinciale reeks een ploeg hebben. Indien mogelijk, en als we voldoende jeugd hebben, kan er dan nog in vijfde misschien een ploeg bijkomen”, besluit de voorzitter.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier