Ambiance troef tijdens de Coast Run Middelkerke

Het podium van de 10 km dames met Tamara Vereecke (eindwinnares), Nele Vermeulen en Sabrina Samaey © FR
Fons Roets
Fons Roets Medewerker KW

Gisteren vrijdag organiseerde de sportdienst van Middelkerke de Coast Run, opvolger van de Sirene Jogging en traditioneel de finale van het SOK-Loopcriterium. Er was een zeer grote belangstelling in de Strandlaan in Westende, waar 380 deelnemers, jeugd, seniores en veteranen streden voor een medaille, een pak Beauvoordse pannenkoeken of een mooie geldprijs. Op de 10 km ging de zege naar de favorieten Nele Vermeulen en Alexander Diaz.

Het loopfestijn ging van start met twee jeugdwedstrijden. De jonge deelnemers werden flink aangemoedigd. De top 3 per categorie werd op het podium gehuldigd. Een muziekband zorgde voor de nodige ambiance. Op de 5 km Liep Lombardsijdenaar Reinbert Van Acker onbedreigd naar de zege. Hij won voor Thomas Dekeyser uit Koekelare en Stieven Gailliert (Brugge). Bij de dames won Lotte Vonck (E. Aalst) met grote voorsprong op Annelies Couck en Ellen Terryn.

Tamara Vereecke en Jasper Vitse eindwinnaars

De hoofdschotel van de avond was de 10 km en de strijd voor de eindzege in het SOK-Loopcriterium 2021. Favoriet Alexander Diaz Rodriguez pakte gemakkelijk de zege, maar de strijd tussen Bredenaar Jasper Vitse, met 205 punten, en Davy Stieperaere, met 198 punten, was boeiend tot de streep. Uiteindelijk liep de jonge Vitse, ook voetbal-ref eerste provinciale, als tweede over de streep en kroonde zich tot winnaar van het SOK-criterium 2021. Davy Stieperaere (Wevelgem), die het criterium al vier keer won, werd vierde, achter Matthias Hoornaert.

Bij de dames stond er geen maat op Nele Vermeulen (Erps-Kwerps), de eindwinnares van 2019. Tamara Vereecke (Jabbeke) finishte als tweede en pakte de eindzege voor Sabrina Samaey (De Haan) en de 14-jarige Sequaia Vanfraechem uit Middelkerke.

(FR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.